Події

Житомирський апеляційний суд залишив без змін вирок стосовно тренера-педофіла, який розбещував 11-річну вихованицю спортшколи

17 January 2024, 14:21

Вирок Бердичівського суду щодо тренера-педофіла апеляційний суд залишив без змін.

Про це 17 січня інформує пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Житомирський апеляційний суд залишив без змін вирок Бердичівського міськрайонного суду стосовно бердичівлянина, обвинуваченого у розбещенні малолітньої (ч. 2 ст. 156 КК України). Апеляційну скаргу на вирок суду, проголошений у листопаді 2022-го року, подав захисник обвинуваченого. Він просив скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати підсудного через недоведеність його вини», - йдеться в повідомленні.

Розглянувши апеляційну скаргу на вирок суду, колегія Житомирського апеляційного суду прийшла до висновку, що докази, здобуті по справі, були отримані у встановленому законом порядку, є належними та допустимими і доводять вину обвинуваченого за інкримінованим йому злочином. Апеляційним судом не встановлено істотних порушень вимог кримінального процесуального закону, які б дали підстави для зміни чи скасування вироку Бердичівського суду.

Відповідно до вироку тренер з шахів - 59-річний бердичівлянин учиняв розпусні дії стосовно своєї малолітньої учениці. Суд призначив йому покарання – 6 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з роботою з особами віком до 18 років, та займатися навчальною та/або виховною діяльністю осіб віком до 18 років на строк 3 (три) роки. Також обвинувачений має сплатити потерпілій близько 500 грн матеріальної та 150 тис. грн моральної шкоди. Вирок вступив у законну силу.

Нагадаємо, у Бердичеві тренера спортивного клубу, який розбещував малолітню дівчину, ув’язнили до 6 років та 6 місяців та зобов’язали сплатити понад 150 тис. грн. Про це 10 листопада 2022 року повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко інформував, що поліція відреагувала на звернення бердичівлянки про вчинення розпусних дій тренером спортивної школи відносно її неповнолітньої доньки. 26 жовтня 2018 затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину: розбещенні 11-річної вихованиці спортшколи. Також Печененко наголошував, що поліція має «беззаперечні докази його провини» у скоєнні тяжкого злочину, за який загрожує від 5 до 8 років за ґратами.

23 липня 2019 року за словами бердичівлян стало відомо, що підозрюваний у педофілії тренер спокійно розгулює містом. Речник ГУНП інформувала, що на момент досудового розслідування підозрюваний перебував під заставою і міг вільно переміщатися містом. А у пресслужбі прокуратури Житомирської області для Житомир.info зазначали, що на той час до підозрюваного дійсно був застосований запобіжний захід у вигляді внесеної за нього застави у розмірі 136 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренер педофіл вирок розбещення апеляція суд спортшкола Бердичів  
Матеріали по темі