Події

Трьом чоловікам, які постачали наркотики у виправну колонію Житомирської області, оголосили вирок: від 6,5 до 9,5 років тюрми

18 January 2024, 16:59

23 роки позбавлення волі на трьох – на Житомирщині засуджено групу осіб за збут наркотичних і сильнодійних лікарських засобів у виправній колонії.

Про це 18 січня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури трьох співучасників злочинного угруповання визнано винними у придбанні, зберіганні та збуті у місця позбавлення волі особливо небезпечних наркотичних та сильнодійних лікарських засобів, вчинені організованою групою, у великих розмірах, а також використанні коштів, здобутих внаслідок злочинної діяльності (ч. 3 ст. 307, ч. ч. 1, 2 ст. 306, ч. 4 ст. 321 КК України). Усіх трьох осіб засуджено до реального покарання з конфіскацією майна. Зокрема, організатора – до 9 років і 6 місяців, двох його спільників, відповідно, до 7 років і 1 місяця та 6 років і 6 місяців позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Прокурору суді довів, що організував злочинне угруповання неодноразово судимий 36-річний киянин, який відбуває чергове покарання в одній з виправних колоній Житомирщини. До злочинної діяльності залучив двох засуджених коростенців.

Організатор розробив спеціальну схему, особисто контролюючи усі етапи наркобізнесу. Зокрема, пошук на волі продавців «товару» та осіб, які доставляли – перекидали через огорожу виправної колонії наркотичні та сильнодійних лікарські засоби, а також пошук серед засуджених наркозалежних-покупців. Фінансові операції проводили за допомогою Інтернет-банкінгів, через оформлені на підставних осіб банківські рахунки. Двоє спільників були активними помічниками та виконували інші вказівки організатора. Координували свої дії через мобільний зв’язок та додатки.

Протягом вересня-грудня 2021 року обвинуваченими було неодноразово закуплено та реалізовано серед ув’язнених значну кількість метадону, канабісу, а також сильнодійних лікарських засобів - димедролу й зопіклону. Від злочинної діяльності отримували тисячі гривень прибутку, які використовували для власних потреб.

Нагадаємо, Корольовський районний суд м. Житомира 13 березня 2021 року обрав запобіжні заходи двом чоловікам, учасникам злочинного угрупування, яких затримали вночі 12 березня під час спроби перекиду партії наркотиків на територію колонії. Обох взяли під варту, одного – із правом внесення застави.

Уночі 12 березня 2021 року в Житомирській області затримали двох чоловіків під час спроби перекиду партії наркотиків на територію колонії. Створив стійке злочинне об’єднання 36-річний ув’язнений, який відбуває покарання у цій же колонії, залучивши ще декількох засуджених та двох раніше судимих жителів Житомира. Як зазначає пресслужба прокуратури, саме їх обох, які «з волі» намагалися перекинути через огорожу на територію колонії наркотики, і затримали правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2021 року правоохоронці під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури оголосили про підозру в низці нових кримінальних діянь 35-річному засудженому у складі організованої злочинної групи. Чоловік відбуває покарання в одній з установ регіону, де організував надходження та поширення наркотичних засобів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонія суд вирок арештант прокуратура збут метадон злочин канабіс димедрол зопіклон  
Матеріали по темі