Події

У Житомирській області засуджений організував схему постачання наркотиків у колонію, його «партнерів» затримали під час перекидання товару (доповнено)

12 March 2021, 14:33

Уночі 12 березня в Житомирській області затримали двох чоловіків під час спроби перекиду партії наркотиків на територію колонії. Схему постачання товару організував 36-річний засуджений, який відбуває там термін покарання.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області спільно зі співробітниками УСБУ Житомирщини, оперативниками однієї з виправних колоній регіону за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили схему постачання наркотиків до установи виконання покарань. Організатором виявився 36-річний засуджений, який відбуває там термін покарання», – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що до складу злочинної групи входили як засуджені, так і жителі різних районів області. Останні, за вказівкою організатора, закуповували наркотичні засоби та психотропні речовини, а потім перекидали їх через паркан на територію колонії. Засуджені члени угруповання реалізовували «товар» усередині установи.

Усі дії учасників злочинної групи відбувалися під контролем її організатора.

Уночі 12 березня правоохоронці затримали двох членів угруповання, 1992 та 1968 р. н., під час чергової спроби перекиду партії наркотиків на територію виправної установи.

Наразі проводяться невідкладні слідчі розшукові дії, спрямовані на документування протиправної діяльності підозрюваних та встановлення усіх причетних осіб. Тривають санкціоновані обшуки за місцями утримання засуджених у виправній колонії.

Після оголошення чоловікам про підозру у вчиненні кримінальних діянь вирішуватиметься питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування кримінального провадження проводять детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.255-1 (Умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу) та ч.2 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів, психотропних речовин, учинені повторно за попередньою змовою групою осіб, та збут цих речовин у місця позбавлення волі) ККУ.

Санкція статтей передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Доповнено о 21:30 год. 12 березня

Служба безпеки України повідомляє про нейтралізацію діяльності організованого наркоугруповання у Житомирській, а також у Рівненській областях. Зазначається, що зловмисники налагодили канал постачання наркотиків до установ позбавлення волі, а також використовували «прибуток з продажу» на утримання кримінальних кіл.

«Під час 10 обшуків у пенітенціарних закладах та за адресами проживання постачальників «товару» правоохоронці виявили злодійську «бухгалтерію» з прибутками-видатками і картковими рахунками різних банківських установ; велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин; засоби зв’язку», – йдеться у повідомленні пресгрупи У СБУ в Житомирській області.

За даними слідства, до складу групи входило 8 учасників, у тому числі засуджені, які відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів. Через своїх спільників вони переправляли наркотики ув’язненим. Товар ділки приховували у посилках або перекидали через огорожу режимних об’єктів.

Встановлено, що лідер угруповання, у статусі так званого «смотрящого» за однією з виправних установ Житомирщини, намагався поширювати кримінальний вплив на інші пенітенціарні заклади регіону.

Правоохоронці затримали двох зловмисників – місцевих жителів – під час чергового переправлення засудженим партії марихуани та метадону.

Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до вчинення інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2021 року правоохоронці під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури оголосили про підозру в низці нових кримінальних діянь 35-річному засудженому у складі організованої злочинної групи. Чоловік відбуває покарання в одній з установ регіону, де організував надходження та поширення наркотичних засобів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: засуджений наркотики поліція  
Матеріали по темі