Події

Жінка сказала пароль від банківської карти шахраю, який назвав 4 останні цифри рахунку та повідомив про кібератаку

20 January 2024, 10:56

Шахрай повідомив 62-річній жінці про кібератаку на її банківську карту та запропонував змінити пароль.

Про це 20 січня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Днями до Звягельського райвідділу поліції звернулась 62-річна місцева жителька з повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що нещодавно до неї зателефонував незнайомець та, назвавши останні 4 цифри банківської картки заявниці, повідомив, що їй необхідно змінити пароль, адже на картку здійснено кібератаку. Вона повірила та повідомила зловмисникам пін-код свого платіжного засобу», - йдеться у повідомленні.

Потому жінка помітила списання коштів з її рахунку - понад 11 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Відео поліції Житомирщини

Водночас правоохоронці нагадують: ніколи не надавайте даних своїх банківських карток незнайомцям. Пам’ятайте, що працівники фінансових установ не запитують реквізити рахунків, зокрема, і кодів доступу, які надходять в особисті повідомлення. Будьте вкрай обережними у всіх фінансових питаннях.

Нагадаємо, за дві доби, 16 та 17 січня, поліцейські зареєстрували 10 кримінальних проваджень за зверненнями ошуканих заявників. Загалом шахраї спустошили їх гаманці на майже 110 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2024 року у поліції розповідали, що шахраї запропонували жительці Ушомирської громади легку онлайн-роботу, натомість жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші банк карта банківська карта 
Матеріали по темі