Влада

До Дня Соборності президент вручив орден житомирській волонтерці і присвоїв почесне звання професору політехніки

23 January 2024, 09:32

З нагоди Дня Соборності України президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям і цивільним громадянам.

Про це 22 січня 2024 року повідомила пресслужба президента.

«В урочистій церемонії, яка відбулася в Маріїнському палаці в Києві, взяли участь медичні працівники, волонтери, військовослужбовці, енергетики, представники місцевої влади. Глава держави зазначив, що для нього честь особисто привітати кожного з них з Днем Соборності України», - йдеться у повідомленні.

Серед нагороджених була і волонтерка з Житомира Юлія Толмачова: її, як голову громадської спілки «Дім ветерана», нагородили орденом Княгині Ольги І ступеня.

«Президент України Володимир Зеленський нагородив відому житомирську волонтерку Юлія Толмачова орденом Княгині Ольги І ступеня. Тепер вона – повний кавалер цієї державної нагороди. Юлія почала допомагати військовим та їздити на фронт від початку війни росії проти нашої Держави у 2014 році. І робить це по сьогодні. Під час доставки гуманітарного вантажу у 2017 році вона потрапила під обстріл, отримавши численні поранення. З початком повномасштабної війни вона щотижня возить на передову допомогу для військових», - повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

В указі президента про нагородження до Дня Соборності є ще один представник Житомирської області: почесне звання «Заслужений економіст України» отримала професор кафедри Державного університету «Житомирська політехніка» Свірко Світлана Володимирівна.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко у 2015 році з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня нагородив волонтерку Юлію Толмачову орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня. У 2017 році президент Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції України нагородив волонтерку з Житомира орденом Княгині Ольги ІІ ступеня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році до Дня Соборності президент відзначив орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня Людмилу Буслаєву, директорку закладу «Будинок сестринського догляду» з Житомирської області, та присвоїв двом людям почесні звання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День соборності орден нагорода Толмачова волонтер Свірко політехніка звання 
Матеріали по темі