Події

Житомирська волонтерка Юлія Толмачова про обстріл поблизу Зайцевого: Багато крові було, я і хлопці злякалися

9 March 2017, 09:58

Житомирська волонтерка Юлія Толмачова розповіла про поранення, яке отримала 8 березня разом із колегою Сергієм Адам’яком у зоні проведення АТО. Представники благодійного фонду приїхали допомогти пенсіонерам селища Жованка під Горлівкою, і на атаку бойовиків не очікували, йдеться в сюжеті ТСН.

Місцевим жителям волонтери роздали їжу, а на виїзді з селища по бусу хтось вгатив із терикону на окупованій території.

«Багато крові було, я злякалася, хлопці злякалися», – зізнається Толмачова.

Лікарі спершу підозрювали проникаюче поранення голови, але потім заспокоїлися, що ситуація не є критичною.

«У неї численні уламочки в голові та в обличчі, але не проникаючі», - пояснюють медики.

Рентгенлог Ігор Манохін акцентує увагу на двох шматках заліза, але висновок робить втішний: «Усе буде добре».

У волонтера Сергія відкритий перелом, але він більше переживає саме за Толмачову. Каже, її просили вдягти бронежилет. А сам планує в скорому часі повернутися на передову з новим вантажем допомоги.

Більше тривоги лікарів викликає стан поранених напередодні військових – одному геть рознесло стегно, пошкоджені вени та артерії. Лікарі чаклували над ним всю ніч.

«Кульове наскрізне поранення стегна, з дефектом артерії та вени до 10 сантиметрів. Інший пацієнт – множинні поранення поперекової ділянки сідниць», - розповів координатор групи військових лікарів у Бахмуті Володимир Роговський.

Нагадаємо, під вечір, 8 березня, військові медики прооперували житомирських волонтерів, які потрапили під обстріл в зоні АТО.

Як повідомляв Житомир.info, в зоні АТО, Донецької області, 8 березня були поранені житомирські волонтери та помічники народного депутата Борислава Розенблата Юлія Толмачова та Сергій Адам’як.

Фото зі сторінки у Фейсбук Василя Будіка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі