Суспільство

НМТ-2024: в Україні вже затвердили характеристики предметних тестів та схеми нарахування балів

25 January 2024, 17:11

В Україні вже затверджено загальні характеристики Національного мультипредметного тесту.

Про це 25 січня повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики предметних тестів основного й додаткового блоків національного мультипредметного тесту 2024 року та схеми нарахування балів за виконання їх завдань. Також визначено кількість і форми тестових завдань із кожного предмета та час на їх виконання», - йдеться в повідомленні.

Так, тести з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії міститимуть по 30 завдань, із математики й фізики – 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької, французької) – по 32.

Довідково: усі завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів. Зауважуємо також, що зміст завдань з історії України охоплюватиме лише події другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Нагадаємо, у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка триває набір учнів 11 класів на безкоштовні оnline-курси підготовки до НМТ, які розпочнуться з 5 лютого 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2023 року у департаменті освіти Житомирської міської ради розповіли про особливості НМТ, який складатимуть випускники у 2024 році. Обов'язковими предметами будуть українська мова, математика, історія України.

А 8 листопада 2023 року Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року». НМТ у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до ЗВО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ тест освіта випускник абітурієнт УЦОЯО 
Матеріали по темі