Суспільство

У Координаційному штабі зустрілися з родинами військових житомирської бригади: обговорили пошуки тіл та ДНК-експертизи

26 January 2024, 10:38

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади, на якій обговорили пошуки тіл захисників та проведення ДНК-експертиз.

Про це 26 січня повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«У Координаційному штабі відбулася зустріч з об’єднанням родин військовослужбовців 95-ої окремої десантно-штурмової Поліської бригади. На запитання присутніх та тих, хто долучився онлайн, відповідали представники Коордштабу, Національної поліції, Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міжнародний комітет Червоного Хреста. Серед іншого обговорювалась тема пошуку тіл та залишків полеглих захисників у прифронтовій зоні, терміни проведення порівняльного аналізу результатів ДНК-експертиз та відповідного інформування рідних», - йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі отримали чимало інформації про пакет документів, необхідний для визначення статусу військовополоненого; про налагодження комунікації з військовою частиною, слідчими Національної поліції та фахівцями МКЧХ, їхні функціональні обов’язки та особливості роботи; про джерела наповнення особистого кабінету, а також – низку роз’яснень і практичних порад стосовно індивідуальних випадків та нестандартних ситуацій.

Нагадаємо, 15 листопада пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими інформувала про зустріч з родинами бійців 30-ї ОМБр ім. князя Острозького, які зникли чи потрапили у полон у червні 2022 року. Члени сімей військових зазначили, що про їхніх близьких або дуже мало інформації, або вона відсутня взагалі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2023 року на сторінці Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими повідомили про те, що відбулася зустріч з родинами бійців 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, що входить до складу Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Координаційний штаб військовий захисник полон полонений зниклий безвісти бригада 95 бригада ДШВ 
Матеріали по темі