Події

Нелегальні цигарки на понад 1 млн грн: правоохоронці викрили подружжя у райцентрі Житомирської області на незаконному бізнесі

26 January 2024, 11:36

Подружжя підприємців, власники декількох магазинів та мафів у м. Бердичеві, постачали на торговельні полиці тютюнові вироби сумнівної якості. Фальсифікат реалізовували продавці, які достеменно про це знали. Поліція вилучила тютюнові вироби на понад 1 мільйон гривень.

Про це 26 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Викрили протиправну діяльність оперативники регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, Управління превентивної діяльності ГУНП та працівники УСБУ в Житомирській області. Правоохоронці встановили, що тютюнова продукція, яка реалізовувалася у торгівельних точках 43-річного чоловіка та його 37-річної дружини, містила підроблені марки акцизного податку України. 24 січня у Бердичеві поліцейські провели шість обшуків у житлі фігурантів, за місцями здійснення їх господарської діяльності, складському приміщенні, а також у їх автомобілях. Серед вилученого: майже 310 тисяч гривень, понад 800 доларів США, 21 тисяча пачок цигарок, 2,5 кг фасованого тютюну, мобільні телефони, банківські картки, документація та чорнові записи. Всю контрафактну продукцію слідчі поліції направили на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України.

Досудове розслідування триває.

За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року в 47-річної жительки Житомирської області вилучили безакцизні 192 пачки цигарок та алкоголь, які вона продавала вдома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки тютюн акциз безакцизні вироби поліція продаж ГУНП 
Матеріали по темі