Події

У 47-річної жительки Житомирської області вилучили 192 пачки цигарок та алкоголь, які вона продавала вдома

5 December 2023, 16:42

Продавала спиртне та цигарки сумнівної якості з власного будинку: звягельські поліцейські задокументували порушення.

Про це 5 грудня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Нещодавно дільничні офіцери поліції Звягельського райвідділу отримали інформацію про те, що 47-річна жителька Довбиської громади здійснює продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку. Під час подальшої перевірки інформація підтвердилась. Поліцейські встановили, що жінка організувала «підприємницьку діяльність» у власному помешканні, облаштувавши його прибудову під крамницю. Громадяни там могли придбати товари, попередньо подзвонивши у дверний дзвінок. Тоді правоохоронці вилучили із «закладу» 192 пачки цигарок за ціною 45 гривень за кожну», - повідомляють правоохоронці.

Окрім того, поліцейські з’ясували, що жінка здійснювала ще й продаж алкогольних напоїв власного виробництва.

Відтак дільничні офіцери задокументували всі правопорушення та склали відносно продавчині низку адміністративних матеріалів: за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами), ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 164-16 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) КУпАП. Нині всі матеріали скеровано до суду для прийняття відповідних рішень.

Поліцейські нагадують, відповідно до чинного законодавства порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами карається накладенням штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

А зайняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом, тягне за собою накладення штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, у жовтні цього року в одному з магазинів Житомира зафіксували продаж нелегальних слабоалкогольних напоїв, а на ринку поліцейські виявили цигарки без акцизних марок та тютюн невідомого походження.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2023 року в Ружинській громаді правоохоронці вилучили понад сотню пачок цигарок та 50 л горілки сумнівного походження. Все це виявили в автомобілі жителя Бердичівського району, який облаштував «пересувну крамницю».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь тютюн цигарки поліція продаж акциз штраф 
Матеріали по темі