Суспільство

Шахраї продовжують розсилати листи від імені начальника Житомирської РВА з вимогою надіслати гроші на допомогу ЗСУ

26 January 2024, 13:46

Підприємцям та установам області продовжують приходити листи нібито від начальника Житомирської районної військової адміністрації з вимогою перерахувати гроші на допомогу Збройним Силам України.

Про це 26 січня Житомир.info повідомили читачі.

У листі, який вчора отримала і нам надіслала читачка, йдеться про те, що «голова районної військової адміністрації Тарасюк Юрій Володимирович звертається до вас з наполегливою вимогою здійснити дії щодо прийняття участі у програмі надання благодійної грошової допомоги Збройним Силам України». Також у листі можна побачити назву благодійного фонду та нібито його реквізити для переказу коштів.


Фото: читачки Житомир.info

У Житомирській районній військовій адміністрації журналістам Житомир.info повідомили, що таких листів начальник РВА Юрій Тарасюк не надсилав і не планує цього робити.

Того ж дня, 26 січня, Житомирська районна військова адміністрація розмістила допис у facebook, де закликає усіх перевіряти подібну інформацію, а про такі листи повідомляти правоохоронців.

«Шановні жителі Житомирського району, підприємці, керівники установ та організацій. Житомирська районна військова адміністрація продовжує отримувати повідомлення про те, що нібито від імені начальника РВА Юрія Тарасюка через ватсап, вайбер, месенджер надходять листи, повідомлення з проханням перерахувати кошти «на підтримку ЗСУ». Вкотре наголошуємо, що посадові особи Житомирської РВА, в тому числі начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, НЕ звертаються до жителів району, керівників установ та організацій з метою збору коштів», - йдеться в повідомленні РВА.

Будьте уважні та перевіряйте інформацію, перш ніж перераховувати кошти!

«Кожним подібним випадком шахрайства займаються правоохоронні органи. Тому просимо вас у разі наявності інформації або отримання звернення невстановлених осіб, що видають себе за посадовців Житомирської РВА, невідкладно повідомляти про такі дії правоохоронні органи», - наголошують у РВА.

Нагадаємо, 10 січня жителі Житомирського району, підприємці, керівники установ та організацій продовжували отримувати повідомлення від імені начальника РВА з проханням перерахувати кошти нібито на підтримку ЗСУ.

30 жовтня 2023 року у РДА інформували, що в соцмережах активізувались шахраї, які від імені голови Юрія Тарасюка збирають кошти на підтримку ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2023 року на шахрайському зборі коштів для ЗСУ викрили 10 учасників злочинної організації, які видавали себе за представників місцевої влади. За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури усім десятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190 КК України). А раніше, в липні 2022 року одеські правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке займалося шахрайством на зборі коштів на потреби армії. Аферисти розсилали підприємцям листи від імені обласних військових адміністрацій, зокрема й Житомирської, та просили перерахувати кошти на підтримку ЗСУ.

А 1 лютого 2023 року Віталій Бунечко інформував, що шахраї в черговий раз спробували виманити кошти на допомогу військовослужбовцям ЗСУ, використовуючи ім’я та статус начальника Житомирської ОВА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай РВА Тарасюк шахрайство лист читачка вимога читач ЗСУ  
Матеріали по темі