Події

Пенсіонерка з громади Житомирської області втратила понад 50 тис. грн: повірила шахраю, який представився працівником банку

29 January 2024, 11:40

Шахрай, представившись працівником банку, повідомив жінці, що з її карти невідомі намагаються зняти кошти. Пенсіонерка виконала вказівки співрозмовника та втратила понад 50 тисяч гривень.

Про це 29 січня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Одне із популярних шахрайств – це викрадення коштів із рахунків, яке злочинці здійснюють під виглядом працівників банка. Мета злочинців – виманити особисту інформацію, яка дозволить встановити контроль над її рахунком. Днями, в Словечанській громаді, пенсіонерка потрапила в одну із таких пасток. В телефонній розмові псевдопрацівник банку розповів, що нібито з її банківської карти шахраї намагаються зняти гроші. Отож, для їх збереження, необхідно кошти переказати на віртуальний рахунок, який вказав співрозмовник. Не переконавшись в тому, що той, хто телефонує є дійсно працівником банку, жінка виконала інструкцію та, на жаль, втратила понад 50 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Працівники поліції звертаються до власників карткових рахунків:

  • якщо ж ви отримали подібний дзвінок, то рекомендуємо припинити розмову та зателефонувати в банк за номером, вказаним на зворотному боці банківської картки, або особисто відвідати відділення банку. Це гарантуватиме безпеку ваших коштів.
  • працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.
  • за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання «банківських» співробітників.
  • якщо ви зрозуміли, що випадково розкрили персональні дані вашої картки шахраям або за вашим рахунком проходять підозрілі операції — негайно заблокуйте картку та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку.
  • розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.

Нагадаємо, 24 січня ГУНП у Житомирській області інформувало, що жінка повірила повідомленню шахраїв про фінансову допомогу, згодом їй зателефонував «працівник» банку, якому вона назвала дані. В результаті необачності жінка втратила 30 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2024 року поліція інформувала, що до них звернулась 62-річна місцева жителька з повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що нещодавно до неї зателефонував незнайомець та, назвавши останні 4 цифри банківської картки заявниці, повідомив, що їй необхідно змінити пароль, адже на картку здійснено кібератаку. Вона повірила та надала зловмисникам пін-код свого платіжного засобу. Після цього з картки жінки списало 11 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство шахрай ошуканство банк рахунок гроші пенсіонер 
Матеріали по темі