Місто

Не слухаю, навіть озвучку російську не дивлюсь: відповіді житомирян про споживання російського контенту

31 January 2024, 17:00

З початку повномасштабного вторгнення чимало українців почали відмовлятися від російського контенту. Тому 31 січня 2024 року ми вирішили запитати у перехожих в центрі Житомира, чи слухають вони російські пісні, чи дивляться фільми, чи читають книги російських авторів.

«Книжки взагалі не читаю, а російську музику – є пісні, які слухаю. Не знаю, чи це гріх, чи не гріх, якщо вони в мене там ще з 2016 року в плейлисті і я їх прослуховував ще з 2016 року. Саме через те, що пішов хейт на всю цю «двіжуху» то зарубіжна музика більше в тренді для мене стала. А відмовлятися почав з початку війни відразу, все стало антиросійським для нас, я думаю. Це у всіх, у всіх моїх друзів», – розказує Максим.

«Ні, я вже давно не слухаю російську музику, я більше по зарубіжному в основному. Книжки теж, можливо, якийсь час тому читала, але там був просто російський переклад. Після початку повномасштабного вторгнення, перестала взагалі споживати контент російською. Намагаюсь знаходити якусь українську альтернативу», – розповідає Ольга.

«Я грішний, можливо трошки, тому що єдиного блогера у себе в YouTube залишив, але поки не можу знайти собі заміну, але це єдиний», – ділиться Богдан.

Більше відповідей можете подивитися у сюжеті.

Нагадаємо, 25 вересня 2023 року журналісти Житомир.info дізнавалися в ГУ НП у Житомирській області, чи є у Житомирі ті, хто порушує закон і слухає російську музику. Адже в червні 2022 року в Україні заборонили виконання або демонстрацію в публічних місцях російської музики, яку створили громадяни країни агресора.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2022 року в Україні запустили проєкт «Музична мобілізація», ініційований Мінцифри та українським гуртом Kalush Orchestra, суть якого полягала у відмові від російської музики на підтримку української армії. У Мінцифри роз’яснювали: якщо українці послухали пісню російського виконавця 1 млн разів, то його команда отримає близько 8 тисяч доларів. Далі з цих коштів сплачують податки в російський бюджет, який і фінансує армію.

А раніше, 19 червня 2022 року Верховна рада проголосувала за заборону російської музики та книжок. Зауважимо, що в законопроєкті №7273-д зазначалося, що заборона не застосовуватиметься на деяких російських співаків, зокрема тих, які засуджують агресію росії проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: російська музика музика використання музики державна мова опитування 
Матеріали по темі