Місто

Житомирські пластуни збирають російські книжки, щоб здати на макулатуру – гроші підуть на дрони

5 February 2024, 12:17

Російську літературу на макулатуру – таку акцію влаштували житомирські пластуни, аби закликати людей переходити на українську та зібрати гроші для захисників.

«Ми з командою організували акцію: збір російської літератури на макулатуру, щоб підтримати наше військо, тому що всі зібрані кошти будуть підуть на проєкт «Житомирський дрон» для наших військових. Крім того, це теж є патріотична акція, тому що дуже багато в наших домівках, наших бібліотеках лишилося книжок ще з радянських часів, чи навіть вже за часи незалежної України ми мусили купувати російську літературу, і навіть знайомитися зі світовою літературою через призму «російський світ». Таким чином ми повинні очищатися від цього російського світу», – пояснює в.о. директора КУ «Пластовий молодіжний центр» Житомирської міської ради Павло Кобзар.

Книжки приймають на чотирьох локаціях:

  • Житомирська міська рада (майдан С.П. Корольова, 4/2),
  • Навколокультурний простір (пров. Скорульського 5),
  • Простір «Вільна» (вул. Київська 19/2),
  • Гончаренко Центр (вулиця Михайлівська, 12).

За кожні 30 книг пластуни обіцяють приємні подарунки, а зібрати планують близько 4 тонн макулатури.

«1 кг - 4 грн, нам потрібно зібрати велику кількість книг. Проєкт буде тривати доти, поки ми не зберемо суму, яку зможемо відправити. Ми хочемо зібрати 15 тисяч гривень – це близько 4 тонн книг», - додає Анна.

За вихідні люди вже залишили на одній локації понад сто книжок.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року в Житомирі волонтери збирали книги для військових, які перебувають у лікарнях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пласт макулатура пластун книги акція російська мова українська дрон  
Матеріали по темі