Місто

«Подаруй книгу військовому»: у Житомирі збирають книги для поранених захисників

20 December 2023, 10:19

Житомирі волонтери збирають книги для військових, які перебувають у лікарнях.

Про це 20 грудня журналістам Житомир.info розповів координатор акції Віктор Доброльожа.

«Щоб підтримати наших захисників та захисниць ми проводимо акцію «Підпиши та подаруй книгу військовому» - збираємо якісні видання українською та передаємо їх пораненим військовим, які проходять лікування чи реабілітацію у наших медичних закладах. Люди та колективи приносять або донатять на книги, адже, на жаль, у деяких лікарнях книжок немає взагалі або вони дуже старі та неактуальні. Разом з військовим капеланом Павлом Ядчишиним ми днями відвідали наших захисників та передали книги, розказали про ці видання та поспілкувалися з хлопцями», - розповів Віктор Доброльожа.

Залишити книги можна в будь-якій нотаріальній конторі Житомира, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі чи Михайлівській недільній школі, залишивши свій телефон та побажання військовим.



«Ця акція – довготривала та безстрокова, адже у нас є великий запит від військових на видання сучасних авторів українською та українських авторів. Важливо, що люди, передаючи книги, пишуть слова вдячності військовим, їх читають, це важливо. Тож, коли захочете передати книги – пишіть ці слова», - розповів Віктор Доброльожа.


Нагадаємо, 5 грудня ми запитували у житомирян кому вони кидають донати та яким чином допомагають.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 президент нагородив відзнакою «Золоте серце» житомирського волонтера, який допомагає військовим з 2014 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція благодійність книга ЗСУ подарунок волонтер Доброльожа  
Матеріали по темі