Події

Вкрала телефон і переказала собі 40 тис. грн: поліцейські викрили 20-річну жительку райцентру Житомирської області

8 February 2024, 15:58

Прихопила телефон гостя: бердичівські оперативники викрили 20-річну містянку у крадіжці.

Про це 8 лютого інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«До поліції звернувся 46-річний бердичівлянин із повідомленням про зникнення його ґаджету. Передувало крадіжці застілля у знайомої. Відтак обставини події з’ясовувала слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу. Чоловік розповів правоохоронцям, що після гостин спочатку виявив відсутність свого засобу зв’язку, а за деякий час списання 40 тисяч гривень із банківського рахунку», - йдеться в повідомленні.

Оперативникам кримінальної поліції вдалося встановити причетну до крадіжки.

«Нею виявилася 20-річна місцева жителька. Дівчина спочатку заволоділа мобільним телефоном чоловіка, а потім підібрала пароль до мобільного банкінгу. Декількома платежами вона здійснила переказ коштів на власний рахунок. Гроші правопорушниця одразу витратила на власні потреби, а викрадений мобільний телефон правоохоронці у неї вилучили», - розповідають правоохоронці.

За фактом крадіжки (ч. 4 ст. 185 ККУ) слідчі поліції за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру. Досудове розслідування триває.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 7 лютого правоохоронці повідомили про те, що викрили 20-річну дівчину, яка перерахувала на свою картку з рахунку вітчима 31 тисячу гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2024 року до поліції звернувся 61-річний житель Овруцької громади та повідомив про те, що у нього були викрадені банківські картки та з рахунків зняті 45 тисяч гривень. Чоловік розповів, що підозрює у причетності до крадіжки свою знайому, яка влітку гостювала у нього. 31-річну жінку викрили правоохоронці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка телефон Бердичів банкінг поліція злодій гроші  
Матеріали по темі