Події

У Житомирі під час конфлікту один військовий вбив іншого, а потім розчленував його

8 February 2024, 19:59

Жорстоке вбивство житомирянина. 3 лютого собака приніс до гаражного кооперативу в мікрорайоні Крошня людську кінцівку. Поліція одразу розпочала пошуки решток тіла.

«Проводився цілий ряд заходів оперативних, процесуальних, слідчих. Підіймалися дрони, оскільки ми не розуміли ні місця вчинення злочину, ні місця, в якому було знайдено дану кінцівку, територія обстежувалась дуже масштабно. По ходу обстеження даної території виявлялись рештки частин тіла. Обстеження проводилося декілька днів, знаходили ці рештки: ноги руки, частини тулуба знайшли останніми», – розповів на брифінгу 8 лютого начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук.

Зрозуміти ким саме був вбитий було нелегко, але правоохоронці встановили особу - це був молодий житомирянин, військовослужбовець.

«Проблематика даного вбивства полягала у тому, що вбивство було скоєно близько місяця тому, а саме 9 січня. Частина решток тіла одна була у воді, одна в очереті, одна присипана снігом, тобто реально було складно. Після того, як ми знайшли голову жертви почалась ще більш кропітка робота з встановлення особи загиблого. Проведено аналіз всіх зниклих безвісти на території області та на території України, проведене порівняння по базах ДНК, результатів жодних не дало, не було таких осіб подібних до особи, яка була у нас. Але завдяки наполегливій праці ми встановили, що загиблим являється 32-річний житомирянин, військовослужбовець, який приїхав у відпустку, сім'я якого свято вірили в те, що він повернувся в зону проведення бойових дій, тому не заявляла про безвісти зникнення даної особи», – говорить начальник ГУНП у Житомирській області.

Поліція підтвердила особу показавши батьку фото, а той впізнав свого сина. Тоді правоохоронці почали шукати вбивцю.

«Шляхом оперативних дій, слідчих дій було встановлено особу товариша цього нашого 32-річного військовослужбовця, до якого він 9 січня прийшов повечеряти. Скажімо так, в ході даної вечері на квартирі у вбивці, а це 37-річний житель обласного центру, в ході вечері у них виник конфлікт словесний, який переріс у бійку. Вбивця значно перевищував потерпілого у силі та масі. Він наніс йому дуже велику кількість ударів руками, ногами в різні частини тіла, далі побоюючись того, що потерпілий напише заяву до поліції, що він був побитий, взяв ножа і ножем завдав удар в шию попавши в сонну артерію», – розповідає Олег Трачук.

Далі події розвивалися як у страшному фільмі, кажуть у поліції.

«Знаючи деталі цього вбивства, я відверто був шокований наскільки наші пересічні громадяни обізнані у тому, як можливо приховати тіло, як спустити повністю всю кров з тіла, які він методи застосовував. А цей вбивця застосував певні методи для того, щоб тіло спустошити від крові, щоб не було залишків, коли він їх виносить. За допомогою сокири, ножа і ножівки він розпиляв це все тіло, виніс його та розкидав по території, яка знаходиться неподалік від місця вчинення злочину», – начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук.

Вбивця також є військовослужбовцем, у своєму зізнався, зараз знаходиться під вартою.

«Цей вбивця зловживав спиртними напоями, він також військовослужбовець, який самовільно покинув військову частину і по ньому кримінальне провадження слухається судом, але вироки поки немає. На сьогодні дана особа встановлена, оголошена підозра у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави», – начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук.

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі поліція з 3 лютого 2024 року зʼясовувала походження людської кінцівки, виявленої на території гаражного кооперативу: частину людської ноги вночі на територію приніс собака. 5 лютого з’явилася інформація, що особу загиблого встановлено – це 32-річний житомирянин, рештки тіла також знайдено і відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство військовий розчленування частина тіла нога поліція кінцівка смерть убивця брифінг  
Матеріали по темі