Місто

​У Житомирі продовжують обговорювати ймовірне підвищення вартості проїзду, представили розрахунки перевізників

12 February 2024, 14:11

У Житомирі відбулася зустріч з приватними перевізниками щодо вартості проїзду у громадському транспорті. Про це журналістам Житомир.info розповіли в профільному управлінні Житомирської міської ради.

Серед представлених розрахунків, найбільша ціна за перевезення одного пасажира – 26 грн 64 копійки. У міській раді наголошують, що підвищити вартість проїзду готові до 15 грн, але не більше.

«Як завжди перевізники подають максимальний тариф. Ми, як управління, розуміємо, аналізуючи попередні роки, вони дають максимальний розуміючи те, що зниження буде, бо такий тариф не є допустимим. Максимальні розрахунки надаються – це більш як 20-25 грн. Але ми, як управління транспорту, розуміємо, що платоспроможність наших пасажирів, на жаль, не збільшується і тому шукаємо якийсь баланс, щоб вартість була не більш ніж 15 грн у Житомирі», - говорить в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Крім того, хочуть зробити різницю в тарифі між безготівковою оплатою та разовим квитком.

«Наша ціль – це скасувати у Житомирі готівку і ми маємо вести разовий квиток. Це той разовий квиток, який буде друкуватися в терміналах, той самий QR-код. Наразі у нас вже близько 70% людей користуються банківськими картками, транспортними картками, коли буде готівка скасована, тоді більше людей буде користуватися транспортними картками, і тут можна поставити орієнтовно 14 грн в автобусі та 10 грн в електротранспорті», – розповідає в. о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Наразі в управлінні транспорту і зв'язку є три варіанти можливого підвищення тарифу. Дані розрахунки планують найближчим часом представити на розгляд виконавчому комітету.

«Тобто діалог був проведений. Одне скажу, що тариф наразі потребує з технічної точки перегляду, бо навіть 6 грн в електротранспорті по транспортній картці - це один з найнижчих тарифів в Україні. Збитки після відновлення пільгових перевезень наш електротранспорт перевозить близько 20 млн пасажирів пільгових, це навіть більше ніж платних. У нас збитки за січень – більш як 1 млн грн лише по електротранспорту. Тобто рішення, якщо зараз не підняти, то треба шукати у місцевому бюджеті кошти на компенсацію пільгового проїзду», – каже Микола Єрмаков.

Зазначимо, що без рішення виконкому тариф у громадському транспорті змінений не буде.

Як повідомляв Житомир.info, у міській раді 2 лютого разом з представниками влади, громадськості та студентами обговорили ймовірне підвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд тариф ціна транспорт автобус розрахунок маршрутка вартість проїзду Єрмаков громадський транспорт перевізник  
Матеріали по темі