Події

Повідомив, що дружина вчиняє домашнє насильство та зник: поліцейські розшукали п’яного водія у селі Житомирської області

17 February 2024, 10:23

Житель Брониківської громади повідомив поліції про домашнє насильство зі сторони його дружини. На місці виклику з’ясувалося, що п’яний чоловік, сівши за кермо, поїхав у невідомому напрямку.

Про це 17 лютого повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Днями до поліції зателефонував 46-річний житель Брониківської громади, заявивши, що його дружина вчиняє домашнє насильство. За вказаною ним адресою правоохоронці не застали заявника. Його 51-річна дружина пояснила, що жодних непорозумінь у родині не виникало. Натомість з’ясувалося, що чоловік у стані сп’яніння поїхав власною автівкою «Daewoo Lanos» у невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Відео Національної поліції

Тож поліцейські сектору протидії домашньому насильству розпочали пошуки чоловіка. У результаті на одній із вулиць сусіднього села вони помітили схожий за описом транспортний засіб, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Тож його зупинили поліцейські. Керманич мав ознаки сп’яніння.

На місце події прибули патрульні Звягельського райвідділу та запропонували чоловікові пройти відповідне освідування. Його результат – 1,61 проміле алкоголю в крові.

Правоохоронці склали відносно водія адміністративні матеріали: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.

Водночас правоохоронці нагадують: керування транспортними засобами у стані сп’яніння тягне за собою покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування строком на 1 рік.

Завідомо неправдивий виклик екстрених служб карається штрафом у розмірі від 850 до 3400 гривень.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що, повідомляючи неправду про злочин або інше правопорушення, ви відриваєте поліцейських від дійсно важливих викликів. Адже в той час, коли правоохоронці будуть з’ясовувати обставини хибних повідомлень, хтось дійсно може потребувати допомоги.

Нагадаємо, вночі 12 лютого житомирські патрульні виявили водія Audi, який повторно їздив напідпитку без прав та мав не освічуваний номерний знак.

Як повідомляв Житомир.info, 11 лютого 2024 року нетвереза водійка з Олевщини хотіла відкупитися від поліцейських за порушення ПДР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція нетверезий водій алкоголь водій насильство ПДР неправдивий виклик 
Матеріали по темі