Події

У громаді Житомирської області нетвереза водійка порушила ПДР та пропонувала хабар поліцейським

12 February 2024, 12:49

Нетвереза водійка з Олевщини хотіла відкупитися від поліцейських за порушення ПДР.

Про це 12 лютого повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Вранці 11 лютого працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили за порушення ПДР автомобіль «Toyota», під керуванням 40-річної жительки місцевої громади. Спілкуючись з водійкою, правоохоронці помітили у неї явні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож вони запропонували жінці пройти відповідне обстеження. Результат якого показав, що в її крові 1,16 проміле алкоголю», - йдеться у повідомленні.

Вже під час складання адміністративних матеріалів за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП, правопорушниця попри неодноразове попередження про кримінальну відповідальність, запропонувала працівникам поліції «відкупне» в сумі понад 2 тисячі, які поклала в службовий автомобіль.

Факт неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління. Предмет неправомірної вигоди поліцейські вилучили.

Наразі слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Тож нині окрім адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення причетній загрожує ще й кримінальна.

Нагадаємо, 7 лютого коростишівські патрульні за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль Fiat. Під час спілкування з водієм та проведення відповідної перевірки поліцейські встановили, що чоловік вже позбавлений прав судом. Керманич намагався відкупитися від правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого 2024 року у Чуднові водій ВАЗ 2101 намагався відкупитися за керування у нетверезому стані за допомого 10 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція хабар водійка нетверезий водій алкоголь ПДР 
Матеріали по темі