Події

Автомат з тепловізором, магазини та патрони: у лісництві Житомирської області затримали браконьєра, який вполював бобра

19 February 2024, 14:22

У ніч на понеділок лісівники спільно з поліцією затримали 49-річного браконьєра, який незаконно полював у Пилипівському лісництві на Житомирщині.

Про це 19 лютого повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Під час лісового рейду працівники філії «Коростенське лісомисливське господарство» помітили невідоме авто, яке рухалось вздовж лісових масивів. Згодом на місці події було знайдено шкіру недавно впольованого бобра. Крім того, у браконьєра виявлено автомат Калашникова з тепловізором та 3-ма магазинами на 30 патронів, а також пістолет та інше спеціальне спорядження для полювання. Як відзначають лісівники, наявність у затриманого вогнепальної зброї свідчить про його особливу зухвалість та небезпечність. Чоловік розповів, що сам родом з Тернопільщини. До точки, де стався випадок, також викликали слідчо-оперативну групу для проведення огляду та фіксації порушення.», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадські інспектори, які були присутні під час затримання, відзначили оперативність працівників лісової охорони і поліції. Отже, завдяки скоординованим та професійним діям правоохоронців вдалося затримати порушника, який завдавав шкоди тваринному світу.

У Столичному лісовому офісі нагадують, що на сьогодні діє сувора заборона на відвідування лісів – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів.

Нагадаємо, 16 лютого лісівники повідомляли, що поблизу села в Ємільчинській громаді лісова охорона виявила автомобіль браконьєра, в якому знаходилася рушниця з цифровим прицілом та оброблена туша козулі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2024 року Столичний лісовий офіс інформував, що у лісі поблизу села Вишневе Коростенського району виявили браконьєра, який незаконно вполював козулю за допомогою забороненого знаряддя лову – петлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: браконьєр полювання мисливець зброя автомат лісівник бобер 
Матеріали по темі