Культура

В Житомирській області готуються відзначати 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка: урочистості, конкурси, флешмоб

26 February 2024, 09:46

В Житомирській області розробили план заходів до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Розпорядженням від 15 лютого 2024 року його затвердив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Затвердити план заходів із підготовки та відзначення в області 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, рекомендувати міським, селищним, сільським радам забезпечити виконання плану заходів, із урахуванням вимог законодавства щодо воєнного стану за рахунок і в межах видатків державного та місцевого бюджетів, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством», - йдеться у документі.

План передбачає: проведення у березні цього року урочистостей з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Житомирі, райцентрах, містах та селищах області; конкурси, тематичні заходи і флешмоб «Шевченко долає кордони». Управління СБУ та Нацполіції відповідатимуть за публічну безпеку під час проведення заходів.



Нагадаємо, у Житомирі 9 березня минулого року відзначили 209-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка спільною молитвою, читанням віршів та покладанням квітів до пам’ятника.

Як повідомляв Житомир.info, 9 березня 2019 року біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Житомирі зібралося кілька сотень містян, аби відзначити 205-ту річницю народження Кобзаря: розпочалися урочистості традиційно зі спільного виконання Гімну, опісля представники творчих колективів та студенти декламували та співали вірші видатного поета. У 2020 році 206-ту річницю з дня народження Кобзаря житомиряни відзначали без влади та анонсів, оскільки влада Житомира задля запобігання занесенню і поширенню коронавірусу заборонила проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шеченко заходи ОВА розпорядження Кобзар 
Матеріали по темі