Події

В Житомирській області до суду передали справу прихильниці путіна, яка називала українців «мільйонами упоротих зомбі»

28 February 2024, 18:27

Служба безпеки викрила на Житомирщині чергову прихильницю держави-агресорки, яка поширювала у забороненій соцмережі проросійський контент.

Про це 28 лютого повідомляє управління СБУ у Житомирській області.

«Як встановлено досудовим розслідуванням, фігуранткою є жителька прикордонного села Коростенського району. Через свій профіль у «Однокласниках» жінка «ділилася» відеороликами та публікаціями кремлівської пропаганди. У них романтизували президента росії путіна та стверджували, що його нібито «змусили допомогти Донбасу», вболівали за поранених окупантів і їхніх поплічників. Натомість українців називали «мільйонами упоротих зомбі», раділи втратам наших захисників на фронті, закликали військових – саботувати майбутні накази про контрнаступ, а решту українців – припинити надавати матеріальну підтримку Збройним Силам. Ініційоване СБУ лінгвістичне дослідження підтвердило, що поширені фігуранткою матеріали виправдовують агресію рф проти України та обґрунтовують її правомірність», - йдеться у повідомленні.

Під час проведених слідчих дій у помешканні жінки співробітники спецслужби вилучили мобільний телефон із доказами розміщення нею деструктивних дописів.

На підставі зібраних доказів слідчі спецслужби звинувачують фігурантку у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформує, що до суду надійшов обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за ч. 2 ст. 436-2 КК України (покарання – обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої).

«У грудні 2022 року обвинувачена перепостила публікацію, у якій путіна називали великим гуманістом, виправдовували його збройний напад на Україну. У тексті стверджувалося, що нібито «Донбас багато років просив його про допомогу, а він все відмовчувався». Натомість зневажливими словами називали українців, які, на думку автора, готові на самопожертву, аби нашкодить росії. З поширеним фігуранткою матеріалом ознайомилися понад три сотні друзів та підписників її сторінки», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 14 лютого Новоград-Волинський міськрайонний суд повідомив про початок розгляду справи 68-річної жительки Звягеля, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2024 року у Житомирі викрили активістів місцевого осередку псевдонародовладдя, які стверджували, що в нашій державі триває внутрішній громадянський конфлікт: 43-річна житомирянка та 55-річний житель передмістя обласного центру організовували «семінар» для декількох десятків своїх потенційних однодумців, де проголошували токсичні для України і вигідні для держави-агресора наративи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ суд колаборант прокуратура глорифікація  
Матеріали по темі