Місто

Влада Житомира хоче розробити документи на землю для територій природно-заповідного фонду – два дуби і «Дубовий гай»

2 March 2024, 12:05

Влада Житомира збирається надати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Відповідний проєкт рішення сесії 1 березня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

«Розглянувши клопотання відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради, подані матеріали та документи, відповідно до Земельного кодексу України, Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про землеустрій», «Про природно-заповідний фонд України», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про охорону культурної спадщини», «Про охорону навколишнього природного середовища», міська рада вирішила надати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду», - йдеться у проєкті рішення.

Документи будуть розробляти для трьох об’єктів:

ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дуб монастирський» орієнтовною площею 0,0100 га за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 45;

ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дуб Ігнатія Крашевського» орієнтовною площею 0,0100 га за адресою: м. Житомир, вул. Любарська, 4;

ландшафтного заказника місцевого значення «Дубовий гай» орієнтовною площею 2,0000 га за адресою: м. Житомир, вул. Богунська.

Скриншот з Google-карти

Виготовлені та погоджені, в установленому законом порядку, проєкти землеустрою має потім розглянути та затвердити Житомирська міська рада.

В обґрунтуванні до проєкту рішення сесії зазначено, що проєкти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду розробляються з метою: збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу; створення приміських зелених зон, збереження і використання об’єктів культурної спадщини; визначення в натурі (на місцевості) меж охоронних зон та інших обмежень у використанні земель, встановлених законами та прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами, а також інформування про такі обмеження землевласників, землекористувачів, інших фізичних та юридичних осіб.

Відповідно до ст. 47 Закону України «Про землеустрій» відомості про межі територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, межі обмежень у використанні земель та їх режимоутворюючих об’єктів вносяться до Державного земельного кадастру.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року за клопотанням управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА депутати Житомирської міської ради проголосували за створення відповідних об’єктів природно-заповідного фонду: на сесії 15 грудня 2022 року ухвалили рішення.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі вже є об’єкти природно-заповідного фонду, зокрема – гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення «Радонові джерела» та геологічні пам’ятки місцевого значення скелі «Голова Чацького» і «Чотири брати»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада дуб дубовий гай земля пам'ятка заказник 
Матеріали по темі