Влада

Чи є попит на оформлення закордонних паспортів у Житомирській області на початку третього року повномасштабного вторгнення

4 March 2024, 15:07

Протягом 2023 року міграційною службою Житомирської області оформлено та видано майже 120 тис. паспортів, з них 50 142 паспорти громадянина України та 69 671 – для виїзду за кордон, у той час, як упродовж 2022 року громадяни оформили понад 130 тисяч паспортних документів, з яких майже 88 тисяч – це закордонні.

Про це 4 березня в коментарі Житомир.info розповіла Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС у Житомирській області Олена Чупріна.

«Якщо ж говорити про початок 2024 року, то за січень-лютий цьогоріч у міграційній службі Житомирської області громадяни вже оформили близько 17 тис. паспортних документів: 7486 ID-карток та 9432 закордонних паспортів. За аналогічний період 2023 року – на 28% (6518 документів) менше», - зазначила Олена Чупріна.

Вона розповіла, що серед підрозділів УДМС у Житомирській області, у 2024 році, найбільшу кількість закордонних паспортів оформлено Корольовським відділом у м. Житомирі – 795 документів, Богунським відділом у м. Житомирі – 674 та Коростенським – 654.

Найбільшу кількість паспортів громадянина України у формі картки оформлено Корольовським відділом у м. Житомирі – 643, Коростенським – 553, Звягельським відділом – 544 ID-картки.

Що ж стосується вибору громадян між терміновим та нетерміновим, то переважно обирають останній.

Зауважимо, що упродовж минулого року за послуги з оформлення паспортних документів жителі Житомирської області сплатили близько 47 млн грн.

«За 2023 рік на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано кошти у сумі близько 47 млн грн за надані населенню адміністративні послуги ДМС. За результатами роботи Управління ДМС у Житомирській області у січні-лютому 2024 року, надходження до місцевих та державного бюджетів становить близько 6 млн гривень», - проінформувала Олена Чупріна.

Довідково:

Документи можна оформити у підрозділах Міграційної служби незалежно від реєстрації місця проживання у порядку «живої черги» або скористатися онлайн-сервісом «Електронна черга» - https://dmsu.gov.ua/services/online.html

Вартість оформлення документів складає:

  • паспорт громадянина України (ID-картка)

вперше – безкоштовно;

нетерміновий – 504 грн;

терміновий – 874 грн.

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон:

нетерміновий – 856 грн;

терміновий – 1496 грн.

Дізнатися про стан оформлення та виготовлення паспортних документів можна на офіційному вебсайті ДМС – електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів» https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html.

Міграційна служба Житомирської області надає консультації за номером «гарячої лінії»:(0412)42-21-12 та особистими повідомленнями на офіційній сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/udmszht

Нагадаємо, у 2022 році попит на закордонні паспорти зріс на 44%: за рік міграційною службою Житомирської області було оформлення понад 130 тисяч паспортних документів, з яких майже 88 тисяч – це закордонні паспорти.

Чи багато було в Житомирській області охочих оформити закордонний паспорт, скільки це коштує та як довго чекати дивіться у сюжеті від 1 лютого 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: закордонний паспорт паспорт оформлення паспорту Чупріна міграційна служба 
Матеріали по темі