Місто

Коштом ЄС та ООН відновили житомирські ліцеї №1 та №26, які були пошкоджені внаслідок російських авіаударів

11 March 2024, 14:27

У Житомирі продовжують відновлювати навчальні заклади, які зазнали пошкоджень внаслідок російських авіаударів. Торік після ремонту запрацював заклад дошкільної освіти №1, а коштом спільного проєкту ЄС та ООН відбудували міські ліцеї №1 та №26.

Про це йдеться у Програмі соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік, опублікованій 11 березня на сайті міськради.

«У 2023 році поновив роботу заклад дошкільної освіти № 1, який не працював від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Після авіаудару в садочку було пошкоджено 34 вікна, укриття було в непридатному стані. Діти та вихователі були переведені в інші заклади. Для влаштування укриття укріплено фундамент закладу, понижено рівень підлоги на 40-50 см, встановлено системи відкачування води, вентиляції, опалення тощо. Дитячий садочок можуть відвідувати до 130 діток», - зазначено у програмі.

В рамках реалізації спільного проєкту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «EU4UASchools: Build Back Better» проведено ремонтні роботи з відновлення ліцеїв № 1 та № 26, що зазнали руйнувань внаслідок ракетно-бомбових ударів навесні 2022 року.

«На ці заходи Європейський Союз виділив понад 389 тис. євро. У ліцеї № 1 відновлено та утеплено покрівлю, замінено вікна, ліквідовано тріщини на стінах, проведено герметизацію відмостки. У ліцеї № 26 замінено вікна з обробленням внутрішніх і зовнішніх відкосів, покрівлю, зроблено водовідведення, відмостку навколо школи», - у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2023 рік.

Нагадаємо, 5 вересня 2023 року у Житомирі комісія перевіряла умови в дошкільних закладах міста. Розпочали перевірку з дошкільного закладу №1, де на облаштування укриття виділили майже 500 тис. грн.

7 вересня 2023 року у Житомирській ОВА повідомили, що освітні заклади Житомира, Малина та Коростеня потрапили в проєкт «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах». В рамках програми планували відремонтувати 31 навчальний заклад у 12 громадах.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2022 року росіяни обстріляли авіабомбами мікрорайон Богунія у Житомирі. Тоді у міській лікарні №2.обласному перинатальному центрі та навколишніх спорудах повибивало вікна, горів житловий будинок, загинули троє людей, 16 осіб, серед яких 7 дітей, отримали травми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей відбудова освіта авіаудар EU4UASchools програма розвитку  
Матеріали по темі