Місто

Житомирські школярі вчаться влучно стріляти за допомогою інтерактивного тиру

14 March 2024, 12:58

Як поводитися зі зброєю, збирати та розбирати автомат вчать житомирських школярів на уроках «Захисту України». В одному з ліцеїв придбали інтерактивний тир, за допомогою якого учні вчаться влучно стріляти.

«Сьогодні у мене був абсолютний мій рекорд, набив 100 балів за свою рекордну швидкість – 12 секунд. Ми є безпосередньо учасниками війни, навіть, якщо ми знаходимося в тилу. Всі ми повинні знати, що таке війна, ми повинні бути готові до цього. І ми не повинні не забувати, що роблять наші захисники для нас», – говорить учень Кирил Антоненко.

«Попасти в мішень, відстань на 20 метрів, загальних пострілів було 10. По факту, якщо ти в центр правильно сам будеш попадати всіма патронами, то буде 50 балів, максимально 50 балів. По факту тренуємося попадати в ціль, контролювати баланс. Якщо казати про нашу країну, то в нашій країні бажано знати про це все, тому що це в будь-якому випадку кудись десь знадобитися. По факту зараз в країні війна і якщо попадеш на фронт, то буде набагато легше привчитися до справжнього автомата», – ділиться учень Назар Залізко.

У ліцеї урок «Захисту України» проходить окремо для хлопців та дівчат. Втім за бажанням учениці можуть обрати програму для юнаків, як Марина.

«Я опановую і те і те, тому що на захисті медицини ми вчимося надавати першу медичну допомогу, а також стрільбі. Поки найкращий результат в мене – 99 балів. Сподіваюся, наступного разу поб'ю свій рекорд і буде 100 балів», – розповідає учениця Марина Товщик.

Лазерний тир має декілька функцій, тому на уроці вогневої підготовки учні вчаться стріляти в різних умовах.

«Це інтерактивний тир, він призначений для підготовки бійців у війська, можна сказати. Тому тут різні мішені, тут різні режими: ніч, день, зміна погодних умов. Різні види зброї – це автомат Калашникова, пістолети, Форт. Для професіоналів створений цей тир», – вчитель «Захисту України» Валентин Вощук.

Зараз такий тир є лише в одному ліцеї.

«Цей заклад облаштований електронним тиром, він такий єдиний поки. Дівчата та хлопці мають можливість з максимальною імітацією справжньої зброї використовувати й навчатися навичками влучної стрільби з автомата і пістолету. З міського бюджету були виділені кошти для цього навчального закладу – це 160 тисяч грн», – говорить директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Також директор департаменту освіти зазначив, що вчителі «Захисту України» пройшли спеціальне навчання.

Нагадаємо, що на уроках «Захисту України» школярів також вчать керувати дронами. Дрони для всіх житомирських ліцеїв придбали за бюджетні гроші, зокрема витратили близько 3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Захист України урок із захисту тир вчитель учень урок Арендарчук Вощук Товщик департамент освіти 
Матеріали по темі