Місто

Житомирські школярі на уроках «Захисту України» вчаться керувати дронами

1 March 2024, 14:27

Житомирські школярі вчаться керувати БпЛА на уроках захисту України.

«У ліцеї є два дрони – це дрон «Tello» маленький, більш іграшковий, але навички керування можна отримати, та більш сучасний «Dji Mini 3 Pro», - вчитель «Захисту України» Михайло Данюк.

Такі уроки проводять для учнів старших класів. Хлопці та дівчата вивчають будову БпЛА як ними керувати та як можна застосовувати. Самі школярі кажуть, що технологія не складна, і їм дійсно цікаво навчитися літати на дроні.

«Це дуже цікаво як для хлопців, так і для дівчат, тому що зараз у нас на фронті не тільки чоловіки. Особисто мені було дуже цікаво це робити. Вважаю, що можливо якщо всі будуть вміти користуватися дронами, то ми швидше переможемо», – ділиться учениця Анна Усольцева

«Хтось захоче пов'язати з цим своє майбутнє життя, стати військовим, а зараз війна, то можливо піти на фронт керувати БпЛА. Це досить цікава та важлива сфера наразі », – говорить учень Андрій Бондаренко.

Вчитель розповідає, що програма уроку «Захист України» змінилася. Зараз намагаються дати дітям практичні навички, які в умовах повномасштабної війни життєво необхідні.

«На сьогодні є більше тем з розділу домедична підготовка, з розділу по тактичній підготовці введено вивчення топографічних знаків, користування картами, орієнтування на місцевості, визначення координат. Домедична підготовка ми відпрацьовуємо накладання гумового джгута, накладання турнікета, накладання пов'язок. Також у нас є манекен для відпрацювання алгоритму дій серцево-легеневої реанімації», – вчитель «Захисту України» Михайло Данюк.

Зазначимо, вчителі пройшли необхідне навчання, а дрони для всіх житомирських ліцеїв придбали за бюджетні гроші, зокрема витратили близько 3 млн грн.

Нагадаємо, 10 серпня мер Житомира розповідав, що для ліцеїв міста закуплять три типи дронів – найпростіші, трохи складніші і fpv-дрон, щоб діти на уроках по захисту Батьківщини не просто вивчали теорію, а отримали ази професії, яка їм може знадобитися в житті. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 11 серпня виділили 5 млн на обладнання для уроків «Захист України» – БпЛА, манекени для навчання по медичній підготовці, комплекти лазерного обладнання для навчання стрілецької справи.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство освіти і науки перед початком 2023/2024 навчального року анонсувало оновлену практичну складову шкільної дисципліни «Захист України», яка спрямована на збільшення практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон навчання дитина учень захист України урок Данюк 
Матеріали по темі