Влада

В Житомирській області хочуть оновити систему оповіщення, вже виділили 750 тис. грн на проєкт

14 March 2024, 16:58

Департамент з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної державної (військової) адміністрації шукає розробника проєктно-кошторисної документації для модернізації територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) Житомирської області.

Оголошення про відповідну закупівлю оприлюднили в системі «Прозорро» 13 березня 2024 року.

Очікувана вартість ПКД – 750 тис. грн. Торги заплановані на 22 березня, проєктно-кошторисна документація має бути виготовлена до 31 травня 2024 року.

«Закупівля здійснюється відповідно до плану заходів реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 43-р», - йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Модернізація ТАСЦО має забезпечити:

цифровізацію процесів оповіщення місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також населення області;

доведення сигналів про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій регіонального рівня та інформації з питань цивільного захисту відповідно до Положення про обласну ТАСЦО;

оновлення морально застарілих технологій обробки і передачі інформації в обласній ТАСЦО;

автоматичну або автоматизовану інформаційну взаємодію між елементами обласної ТАСЦО, із загальнодержавною АСЦО та автоматизованими системами централізованого оповіщення всіх рівнів, а також з автоматизованими системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення, якими обладнуються об’єкти підвищеної небезпеки.

кібербезпеку, відсутність впливу та можливостей втручання у роботу ТАСЦО.

«Модернізована ТАСЦО має поступово замінити існуючу, яка побудована на базі апаратури П-160 за командно-сигнальним принципом в умовах глобального воєнного протистояння в 70-80-х роках минулого століття та орієнтована на доведення сигналів оповіщення лише в особливий період. Обов’язковою умовою модернізації існуючої системи оповіщення є розробка бібліотек (програмних модулів) спеціалізованого програмного забезпечення для забезпечення інформаційної взаємодії з іншими АСЦО, а також інтеграції з існуючими системами оповіщення та інформування», - йдеться у завданні на проєктування.

Як повідомляв Житомир.info, в Програмі забезпечення техногенної та пожежної безпеки, захисту населення і територій Житомирської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій на 2023-2025 роки передбачили 5,5 млн грн на розроблення нової системи оповіщення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: система оповіщення сирена департамент ОДА тендер ПКД закупівля АСЦО 
Матеріали по темі