Влада

Житомирський окружний адміністративний суд переїжджає в будівлю колишнього Нацбанку на Лятошинського

18 March 2024, 10:26

Житомирський окружний адміністративний суд працюватиме в новій будівлі.

Про це 13 березня 2024 року повідомила пресслужба Державної судової адміністрації України.

«З метою покращення умов для здійснення правосуддя Житомирським окружним адміністративним судом та створення належних умов для суддів, працівників суду та відвідувачів,актом приймання-передачі, затвердженим 07.03.2024, передано державне нерухоме майно, яке перебуває у сфері управління ДСА України, від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області до Житомирського окружного адміністративного суду», - йдеться у повідомленні.

До цього Житомирський окружний адміністративний суд розміщувався у двох приміщеннях загальною площею 2180,7 кв. м (на вул.Мала Бердичівська), що майже удвічі менше від потреби визначеної Державними будівельними нормами України В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди. Суди», а саме: у приміщенні державної форми власності, яке перебуває в сфері управління ДСА України, загальною площею 683,3 кв. м; частині приміщення комунальної форми власності загальною площею 1497,4 кв. м відповідно до договору оренди. Відповідно до ДБН, для розміщення зазначеного суду необхідне приміщення загальною площею не менш як 4500 кв. м.

Тепер суд буде працювати у приміщення загальною площею 4708,7 кв. м, яке знаходиться на вулиці Лятошинського.

Нагадаємо, 13 червня 2018 року тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження про передачу з господарського відання Національного банку нерухомого майна по вул. Бориса Лятошинського, 5, у м. Житомирі до сфери управління Державної судової адміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, управління Нацбанку в Житомирській області, яке знаходилося в будинку на вул.Лятошинського, 5, було ліквідоване з 1 січня 2017 року у зв’язку з реформуванням банківської системи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: окружний адміністративний суд судова влада будівля суд вул.Лятошинського 
Матеріали по темі