Події

Лікарю та його спільнику, які у медцентрі Житомира вимагали від пацієнта гроші за «правильний» діагноз, обрали запобіжні заходи

22 March 2024, 17:41

Під варту та відсторонення від посади – посадовцю медцентру Житомира та пособнику, підозрюваних в одержанні хабаря, обрано запобіжні заходи.

Про це 22 березня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За участі прокурорів Житомирської обласної прокуратури обрано запобіжні заходи посадовцю медустанови та пособнику, підозрюваних у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира обох фігурантів взято під варту з правом внесення застави, відповідно, на суму понад 120 тис. грн та понад 150 тис. грн. Також, за клопотанням прокурора, суд відсторонив медпрацівника комунальної установи від займаної посади строком на два місяці», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, завідувач відділення одного з медичних центрів Житомира вимагав та одержав від пацієнта 63 тис. грн неправомірної вигоди. За таку суму він пообіцяв хворому «сприяння» у призначенні членами МСЕК групу інвалідності. До отримання другої частини хабаря залучив пособника – свого знайомого житомирянина.

Днями, під час одержання підозрюваними решти коштів, їх викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2023 року у Житомирі викрили лікаря медцентру на Корбутівці та його спільника, які вимагали у військовозобов’язаного гроші за «правильний» діагноз. Лікар запевнив, що без надання неправомірної вигоди на позитивний висновок лікарської комісії пацієнтові очікувати не варто. До того ж він переконав хворого про те, що має вплив на інших членів комісії. При цьому розмір оплати його «послуг» залежатиме від етапу проходження процедури оформлення групи інвалідності. Тож наприкінці лютого лікар отримав свій перший «гонорар» у розмірі 5 тисяч гривень. Потім, задля прикриття своїх протизаконних дій, залучив посередника, який висловив вимогу пацієнту надати значно більшу суму – 1,5 тис. доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар діагноз фіктивний діагноз лікар лікарня прокуратура запобіжний захід 
Матеріали по темі