Місто

З Житомира видворили азербайджанця, який близько двох років проживав в Україні нелегально

26 March 2024, 15:30

У Житомирі виявили неврегульованого мігранта з Азербайджану.

Про це 26 березня повідомляє Міграційна служба Житомирської області.

«Громадянин Азербайджану прибув до України у серпні 2022 року. Після закінчення дозволеного терміну перебування, іноземець не виїхав за межі України та проживав на території нашої держави нелегально. Працівниками Корольовського відділу у м. Житомирі УДМС складено на порушника адміністративний протокол за ч. 2 ст. 203 КУпАП, накладено штраф у сумі 3400 грн. та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни. Самостійно виїхати з України іноземець був зобов’язаний до 31 березня 2024 року, аби йому не загрожувало примусове видворення із забороною в’їзду до України на 5 років. Громадянин Азербайджану виконав рішення про примусове повернення 21 березня 2024 року через пункт пропуску «Могилів-Подільський – Отач», - йдеться в повідомленні.

У службі нагадують, що громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України.

Іноземець не порушив зазначений строк, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував на території України не більше 90 днів.

Обчислити строк перебування можна за допомогою сервісу «Міграційний калькулятор» - https://dmsu.gov.ua/services/migcalculator.html .

Нагадаємо, 19 березня Міграційна служба інформувала, що з Житомира видворили вірменина, який 5 років відбував покарання у колонії за грабіж.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2024 року 49-річного громадянина Грузії видворили з України. Чоловік був неодноразово засуджений, 24 роки свого життя провів у місцях позбавлення волі. По відбуттю останнього 4-річного строку покарання, передбаченого ч. 2 статті 185 (Крадіжка) та ст. 391(Злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань) КК України, був звільнений з ДУ Коростенська виправна колонія №71.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міграційна служба видворення іноземець ДМС Азербайджан 
Матеріали по темі