Події

Колишню бухгалтерку садового товариства, яку обвинувачують у привласненні майже 400 тис. грн внесків, судитимуть у Житомирі

5 April 2024, 19:25

Привласнила майже 400 тисяч гривень внесків: у Житомирі судитимуть ексбухгалтерку садового товариства.

Про це 5 квітня інформує Житомирське районне управління поліції.

Слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління інкримінують 48-річній житомирянці привласнення ввіреного чужого майна. 5 квітня обвинувальний акт у проваджені було скеровано до суду.

«У ході досудового розслідування було встановлено, що жінка упродовж 2021 та 2022 років, перебуваючи на посаді бухгалтера садового товариства у Тетерівській громаді, приймала кошти від членів організації як сплату цільових внесків та за електроенергію. Всім платникам вона надавала квитанції з власним підписом. Після цього жінка вносила корективи до облікової документації, значно занижуючи суму отриманих коштів, а різницю клала до власної кишені. Коли ж члени товариства дізналися про значну заборгованість за електроенергію, вони звернулися до керівника організації», - йдеться в повідомленні.

За результатами проведеної судової експертизи встановлено, що таким чином жінка збагатилася на понад 375 тисяч гривень.

Відтак слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління поліції повідомили вже ексбухгалтерці про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3, 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Нині слідство завершено, жінку ознайомили з обвинувальним актом.

Згідно з чинним законодавством за такі діяння передбачене покарання від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Житомирська окружна прокуратура.

Нагадаємо, у Житомирі судитимуть колишнього слідчого, обвинуваченого у привласненні речових доказів у кримінальному провадженні на суму майже 500 тис. грн. Про це 5 квітня інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: привласнення до суду бухгалтерка поліція садове товариство Тетерівка  
Матеріали по темі