Місто

Майже дві тисячі чоловіків у Житомирі підпадають під дію закону про зменшення призовного віку

10 April 2024, 17:24

Усіх чоловіків, які досягли 25-річного віку, переводять на облік військовозобов’язаних. За оповіщенням ТЦК вони проходитимуть медичні огляди, на яких визначатимуть придатність до військової служби.

Про це 10 квітня на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради повідомив начальник відділення призову Житомирського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослав Ягущин.

«Внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», 15 травня було внесено зміни, що граничний призовний вік з 27 років є 25 років. Тобто, усіх юнаків, які досягли 25-річного віку ми переводимо на облік військовозобов’язаний. Вони прибувають до ТЦК по оповіщенню, ми вручаємо їм карти медичного огляду, вони проходять медичну комісію, і визначаємо придатність або непридатність до військової служби. І друге питання стосується вступу до вищих військових закладів, до військових кафедр навчальних підрозділів, фахової передвищої військової освіти – теж проводиться медичний огляд і визначається придатність до навчання у військовому закладі», - сказав Ярослав Ягущин.

Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова уточнила, що комісія буде працювати на базі поліклініки №2 на вул. Лесі Українки 16 на першому поверсі та повідомила, що наразі склад комісії повністю сформований.

«Хочу зазначити, що медична комісія буде вимагати додаткових обстежень: рентгенологічного, можливо, флюорографічного, здачу аналізів, тощо. Чоловіки будуть звертатися спочатку в ТЦК, потім до медичної комісії, яка буде давати направлення, можливо, і до сімейного лікаря для того, щоб отримати електронне направлення на додаткові обстеження (електрокардіографію, аналіз крові). Там є великий перелік… Хочу підкреслити, що це буде на безоплатній основі, але будуть задіяні лікарня №1, лікарня №2 і центр первинної медико-санітарної допомоги», - повідомила Марія Місюрова.

Під дію цього рішення у Житомирі фактично підпадає близько 2 000 чоловіків.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком військовозобов'язаний військовий ВЛК ТЦК мобілізація призовник Ягущин Місюрова 
Матеріали по темі