Культура

У Житомирі відбудеться Всеукраїнський благодійний хореографічний конгрес

15 April 2024, 16:14

У Житомирі 29 квітня відбудеться ІV Всеукраїнський благодійний хореографічний конгрес до Міжнародного Дня танцю на підтримку ЗСУ та дитячої міської лікарні.

Про це повідомила засновниця школи балету «Avante» Інна Бурдейна.

«Запрошуємо керівників хореографічних колективів, шкіл, гуртків, студій, шкіл мистецтв, студентів та викладачів спеціалізованих навчальних закладів Житомира, Житомирської області та України. Провідні митці хореографічного мистецтва, Народні та Заслужені артисти України проведуть майстер-класи з різних видів хореографії, буде обговорено шляхи та напрямки розвитку хореографічного мистецтва під час війни», - йдеться у повідомленні.

Мета конгресу:

підвищення професійного рівня керівників хореографічних колективів (шкіл, гуртків, студій), студентів та викладачів хореографічних ВУЗів;

ознайомлення з новітніми методиками та техніками сучасного хореографічного мистецтва, прийомами композиції та постановки танцю;

обмін досвідом між керівниками колективів та провідними фахівцями України, як розвиватися під час війни;

популяризація творчого доробку видатних українських хореографів та сучасної української хореографії.

В рамках конгресу відбудуться майстер-класи провідних педагогів – хореографів України з різних видів хореографічного мистецтва.

Учасникам необхідно зареєструватися до 20 квітня за телефоном оргкомітету конгресу (067) 933-13-10 та заповнити заявку і надіслати на адресу dancecongress.zt@ukr.net.


Також 29 квітня на 17:00 запланований благодійний ювілейний концерт школи балету Інни Бурдейної «Аvanте» на підтримку ЗСУ та реабілітаційного центру дитячої лікарні м.Житомира – вхід за донат.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2018 року у Житомирі проходив ІІ хореографічний конгрес до Міжнародного Дня танцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хореографічний конгрес танець Бурдейна балет Аvanте  
Матеріали по темі