Місто

Троє підприємців мають сплатити штраф та збитки за розміщення торгових точок на газонах гідропарку в Житомирі

16 April 2024, 12:51

Під час рейду фахівці екоінспекції виявили у гідропарку МАФи, які розміщенні на газонах.

Про це 16 квітня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час проведення рейдових заходів з охорони навколишнього природного середовища у Житомирі, в районі Гідропарку виявлено факт порушення вимог природоохоронного законодавства при влаштуванні об’єктів підприємництва. Йдеться про розміщення торговельних точок (МАФів) на газонах, що призвело до знищення трав’яного покриву і завдало шкоди довкіллю, що є порушенням ст. 27 Закону України "Про рослинний світ ", а також Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, що затверджені Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105», - йдеться у повідомленні.

До адміністративної відповідальності за ст. 153 КУпАП притягнуто 3-х підприємців, які окрім штрафу (170 грн) мають також компенсувати обраховану Інспекцією шкоду, нанесену довкіллю знищенням газону.

Розміщення МАФів на газонах – факт для Житомира непоодинокий.

Інспекцією і надалі проводитимуться рейдові заходи з метою виявлення таких порушень та буде вжито заходів з метою їх попередження, зокрема, через взаємодію з Житомирською міськрадою.

Довідково від екоінспекції: Згідно ст. 27 Закону України "Про рослинний світ", підприємства, установи, організації та громадяни, діяльність яких пов'язана з розміщенням споруд та інших об'єктів, повинні передбачити і здійснювати заходи щодо збереження умов місцезростання об'єктів рослинного світу.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2024 року фахівці екоінспекції виявили двох порушників: один з них отримав штраф за спалювання деревних решток впритул до лісового масиву в районі Соколовського кар’єру у Житомирі, інший - у Житомирському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція рейд гідропарк кіоск МАФ штраф підприємець газон трава 
Матеріали по темі