Влада

В Житомирській ОВА обговорювали проєкт Програми комплексного відновлення області, за який заплатили майже 5 млн грн

16 April 2024, 17:58

Під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко 16 квітня відбулося засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території області на 2024-2030 роки.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«На засідання були запрошені розробники проєкту програми: директор ТОВ «Український науково-проектний інститут цивільного будівництва» Олександр Чижевський, ректор Поліського національного університету Олег Скидан і керівник навчально-наукового центру космічних та геоінформаційних технологій Петро Пивовар. Також до засідання долучилися начальники РВА, голови ТГ, представники структурних підрозділів ОВА та територіальних органів. Учасники заходу обговорили проєкт Програми комплексного відновлення території Житомирської області на 2024-2030 роки. Програма визначає комплекс пріоритетних завдань та заходів, що спрямовані на швидке та ефективне відновлення територій і населених пунктів, які постраждали внаслідок бойових дій. Вона включає впровадження сучасних підходів до розвитку регіонів, територіальних громад, населених пунктів та частин їх територій», - йдеться у повідомленні.

Основні принципи програми – людиноцентризм, соціальна справедливість, раціональне просторове планування, забезпечення балансу між розселенням населення та розміщенням робочих місць, міська мобільність, інклюзивність, енергоефективність, екологічність, збереження культурного розмаїття та національної пам’яті. Програма також спрямована на досягнення Цілей сталого розвитку України до 2030 року.

Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко наголосила, що проєкт комплексного відновлення передбачає розробку стратегічних цілей, які охоплюють не тільки відновлення інфраструктури, а й соціальну інтеграцію постраждалих громад.

«Програма комплексного відновлення охоплює не лише відбудову зруйнованих та ушкоджених об’єктів у регіоні, а й встановлення стратегічних цілей для трансформації та підвищення конкурентоздатності наших територіальних громад. Ці цілі включають модернізацію інфраструктури, залучення інвестицій, розвиток цифрових технологій та підтримку інноваційних проєктів, які сприятимуть створенню стійкого середовища в громадах», – зауважила Наталія Остапченко.

Також вона зазначила, що програми комплексного відновлення розробляються як на рівні області, так і для кожної територіальної громади окремо. При цьому програма комплексного відновлення територіальної громади має відповідати загальним обласним вимогам, одночасно враховуючи її унікальні особливості й зосереджуючись на розв’язання локальних проблем.

«Житомирська область стала першою в Україні, хто скористався можливістю залучити до роботи професіоналів з ТОВ «Український науково-проєктний інститут цивільного будівництва» та Поліського національного університету, зокрема з навчально-наукового центру космічних та геоінформаційних технологій. Програми комплексного відновлення оформлюються у вигляді електронного документа та реєструються у Реєстрі будівельної діяльності. Олександр Чижевський доповів присутнім про початок робіт з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення, відповідно до технічного завдання Житомирської ОВА», - зазначається у повідомленні.

Зауважимо, що за розроблення проєкту Програми заплатили фірмі Чижевського 4 млн 950 тис. грн: 22 січня 2024 року департамент регіонального розвитку ОВА підписав з ТОВ «Український науково-проєктний інститут цивільного будівництва» договір на розроблення проєкту Програми комплексного відновлення Житомирської області на 2024-2030 роки, проєкт мають виготовити до 30 вересня 2024 року.

Нижче – скриншот з додатка до договору:

ТОВ «Український науково-проєктний інститут цивільного будівництва» зареєстроване в селі Софіївська Борщагівка Київської області у 2018 році і спеціалізується на діяльності у сфері архітектури, статутний капітал – 10 тис. грн, власники – Чижевський Олександр Павлович (90%) і Чижевська Лідія Олександрівна (10%).

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок жовтня 2023 року у Житомирській області на відновлення житлового фонду з державного та місцевих бюджетів витратили 128 млн грн: відновили 63% пошкодженого росіянами житла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА відновлення Остапченко тендер комплексне відновлення Чижевський 
Матеріали по темі