Місто

У Житомирській міській раді назвали новий термін запуску тролейбусу на Мальованку і варіанти маршруту

18 April 2024, 16:15

Минуло майже три роки відтоді, як у Житомирі почали прокладати мережу для майбутньої тролейбусної лінії на Мальованку. Терміни введення в експлуатацію постійно змінювали через різні обставини. 18 квітні 2024 року в профільному управлінні Житомирської міської ради журналістам Житомир.info розповіли, коли завершать даний проєкт.

«Контактна мережа вже на своєму місті, провели вже її перевірку. Збудовані світлофори об'єкти по вулиці Чуднівській і також по біля пожежної частини, наразі плануємо спільно з поліцією та Міськсвітлом здійснити тестування даних світлофорних об’єктів. Що ще виконується, це встановлення дорожніх знаків. Було встановлено зупинки, дорожня розмітка, знаки, світлофори – це вже на фінальній стадії», – говорить в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

У міській раді говорять, що якщо пройдуть всі перевірки, то вже на початку літа запустять тролейбус в тестовому режимі.

«Скажімо так, що ведення експлуатації йде по регламенту робіт до завершення травня місяця, тому що є певні процеси, які мають пройти перевірку, в першу чергу це з безпеки руху, по роботі обладнання, здачі самого об'єкта. І десь орієнтовно в травні буде здійснено пускові роботи самого тролейбуса, тобто буде тестування і далі вже плануємо по графіку на кінець травня, на початок червня, вже орієнтовно виходити на формування, вже запустити маршрут», – пояснює Микола Єрмаков.

За яким саме маршрутом працюватиме тролейбус наразі ще не визначилися, але розповіли, які варіанти розглядають.

«Мальованка-Універмаг короткий маршрут вивезе пасажирів, Мальованка-вокзал, Мальованка-Крошня навіть опрацьовується, також розглядається, як варіант, зв'язання з Польовою. По Богунії значно довший маршрут, навантажений, тому поки доцільність його мала», – каже Микола Єрмаков.

Нагадаємо, 19 лютого директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» розповідав про хід будівництва лінії, зокрема зазначав, що є проблема з встановленням світлофора.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2022 року планували відновити будівництво тролейбусної лінії на мальованку. Тоді заступник мера говорив, що роботи мають завершити до 1 квітня. Через проблеми з фінансуванням роботи не встигли виконати у визначений термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрут тролейбус Мальованка Єрмаков міська рада 
Матеріали по темі