Місто

У Житомирі будівництво тролейбусної лінії на Мальованку на завершальному етапі, вже весною пустять транспорт

19 February 2024, 13:12

У Житомирі будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку на завершальному етапі. Вже навесні на рейс вийдуть перші тролейбуси.

Про це журналістам Житомир.info 19 лютого розповів директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

«Це будівництво у нас поділяється на дві частини – це будівництво самої контактної мережі та реконструкція нашої тягової підстанції. Будівництво контактної мережі ми плануємо закінчити в лютому. Підряднику залишилось під'єднатися до нашої лінії по вулиці Чуднівській. По вулиці Героїв Пожежників контактна мережа майже збудована. Що стосується тягової підстанції, прямо зараз там проводяться роботи, встановлюються нові комірки низьковольтного обладнання, плануємо закінчити роботу до кінця березня. Можливо, потрібно буде 2-3 тижні на проведення пусконалагоджувальних робіт. І після цього ми будемо запускати тролейбус на обкатку», – розповідає директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Також залишилися роботи з організації дорожнього руху.

«Також підрядник мав почати на минулому тижні, будівництво світлофорного об'єкта, але є деякі проблеми, немає місця, щоб встановити дві опори для світлофорів. Є водопроводи, кабелі. Шукаємо ділянку метр на метр, щоб забетонувати опори, ми це вирішимо. Що стосується організації дорожнього руху, то також ми плануємо провести закупівлю і встановлення знаки. Це досить велика сума. Це більш як 700 тисяч гривень. Тут повинно бути встановлено понад 200 нових знаків вздовж вулиці Героїв Пожежників. Це кошти або підприємства, або місцевий бюджет. Частину стовпів, в основному по вулиці Чуднівській, після того, як підрядник повністю перейде на свої металеві опори, наше підприємство демонтує», – говорить директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Вже навесні планують запустити тролейбус, тому просять провайдерів навести лад з дротами, які заважають електролініям.

«Наприкінці березня, а у квітні точно, будуть випробувані рейси. Користуючись нагодую попрошу, у дуже багато ліній інтернету, оптоволокно, які йдуть по вул. Героїв Пожежників, зараз вони просто знаходяться на нашій контактній мережі. Я знаю, що підрядник вже неодноразово звертався до провайдерів з проханням навести лад, але зараз нічого не виправили. Ці лінії будуть просто відрізатись, щоб не було питань. Зараз ще є час, потрібно буде там лінії упорядкувати», – сказав Сергій Лазарєв.

Який саме буде тролейбусний маршрут, ще не визначилися.

«Безумовно він буде починатися на вулиці Героїв Пожежників, а куди він піде, де буде кінцева зараз управління транспорту вирішує. Основні напрямки – Крошня, Богунія і залізничний вокзал. На якому маршруті зупинимось – це буде відомо найближчим часом», – каже директор КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Нагадаємо, наприкінці листопада 2022 року планували відновити будівництво тролейбусної лінії на мальованку. Тоді заступник мера говорив, що роботи мають завершити до 1 квітня. Через проблеми з фінансуванням роботи не встигли виконати у визначений термін.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2022 року у Житомирі продовжили роботи з будівництва тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка: підрядник встановлював металеві опори, на початку вересня 2022 року у Житомирі мали завершити будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка. Станом на 14 вересня роботи були зупинені, хоча виконані лише на 40%, їх зупинили через подорожчання матеріалів.

17 листопада депутат міської ради повідомив, що у Житомирі відновлюють будівництво лінії на Мальованку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус Мальованка тролейбусна лінія Лазарєв  
Матеріали по темі