Влада

За кошти Європейського інвестиційного банку у Житомирській області хочуть утеплити гімназію, вартість тендеру – 61 млн грн

19 April 2024, 11:21

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної «військової) адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт (енергоефективна термосанація) Ружинської гімназії.

Інформація про закупівлю оприлюднена 17 квітня в системі «Прозорро».

Очікувана вартість робіт – 61 млн 075 тис. 540,80 грн.

Торги заплановані на 2 травня, роботи мають завершити до 31 грудня 2025 року.

«Об’єкт фінансуються за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України, Порядок та Умови надання якої, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 №1324. Джерелом фінансування субвенції є кошти позики Європейського інвестиційного банку, які надаються кінцевому бенефіціару на безповоротній основі відповідно до Угоди про передачу коштів позики, яка була підписана між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Ружинською селищною радою та Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації», - йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

На державній платформі відновлення DREAM є інформація про цей об’єкт.

«Ружинська гімназія є опорною школою, яка забезпечує середньою освітою близько 600 дітей, зокрема 10 діток з внутрішньо переміщених родин та 14 інклюзивних діток. Ідея реалізації проекту виникла у зв’язку із перебуванням навчального корпусу у незадовільному стані та неможливістю організувати у ньому навчальний процес відповідно до сучасних освітніх, психологічних, гігієнічних та інклюзивних стандартів. У 2022 році на території Ружинської громади перебувало понад 7000 внутрішньо переміщених осіб, що надало цьому питанню додаткової соціальної гостроти. Реалізація проекту дозволить поліпшити існуючу будівлю гімназії, гарантувати створення дружнього освітнього середовища та забезпечити повне та якісне впровадження сучасних освітніх стандартів. Існуюча будівля збудована у 1982 році за типовим проектом загальноосвітньої школи на 30 класів (1176 учнів). Складається з трьох блоків, з’єднаних між собою перехідними галереями. За час експлуатації стан будівлі погіршився. Окремі конструктивні елементи і частини будівлі з тріщинами мають незадовільний стан і непридатні до нормальної експлуатації. Через руйнацію вимощень, покриття проїздів - поверхневі води проникають в ґрунти і від надмірного зволоження викликають нерівномірне осідання фундаментів. (Вимощення – бетонне відремонтоване у 2019 році)», - зазначається в описі.

Реалізація проекту буде виконана у 3 черги, загальний орієнтовний бюджет – 64,7 млн грн (51,5 млн грн – капітальні витрати, 13,2 млн грн – операційні витрати), із загальної суми 53 млн 944 тис. 246 грн – кошти міжнародних організацій (ЄІБ), 10 млн 117 тис. 015 грн – з бюджету Ружинської громади.

«Проєктом передбачено утеплення усіх блоків та їх зовнішнє оздоблення, нове асфальтобетонне вимощення, капітальний ремонт ґанків, заповнення дверних і віконних блоків сучасними енергозберігаючими виробами», - йдеться в описі на DREAM.

Скриншот з наказу департаменту регіонального розвитку ОДА про затвердження кошторису по термосанації Ружинської гімназії

Зауважимо, що у липні 2019 року відділ освіти Ружинської РДА уклав договір на розробку проєктної документації для капітального ремонту (енергоефективної термосанації) Ружинської гімназії за 255 тис. 924 грн. В травні 2023 року Ружинська гімназія заплатила 382 тис. 188 грн за коригування проєктно-кошторисної документації.

Ремонтом Ружинської гімназії з 2021 року переймається народний депутат від Бердичівського округу Богдан Кицак.

«Ружинська гімназія має давню історію, яка сповнена різних перемог та поразок. Щоб освітня установа жила далі та виховувала майбутні покоління українців необхідно докласти значні зусилля в проведенні ремонту. Тому, ми вже почали працювати над пошуком джерел фінансування. Громада зі своєї сторони вже розробила проєкт для зовнішнього ремонту, який можна починати реалізовувати вже у 2022 році. Вірю, що спільними зусиллями за декілька років Ружинська гімназія стане одним із найкращих освітніх закладів Житомирщини», - наголошував у червні 2021 року народний депутат.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку ОДА в лютому 2024 року підписав договір на капітальний ремонт ліцею в селі Малинівка Малинської громади за 93 млн грн, де 80,6 млн грн – кошти Європейського інвестиційного банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер закупівля департамент ОДА гімназія Ружин термосанація ремонт ЄІБ 
Матеріали по темі