Культура

До Житомира на Всеукраїнський благодійний хореографічний конгрес приїхали учасники з п'яти областей

29 April 2024, 13:38

29 квітня відзначають Міжнародний день танцю, цього ж дня у Житомирі проходить Всеукраїнський благодійний хореографічний конгрес.

«Нам дуже приємно, що сьогодні приїхали учасники, керівники колективів, педагоги навчальних закладів, шкіл мистецтв з п’яти областей України. Сьогодні у нас понад сто учасників, які у нинішній не простий час потребують підтримки, натхнення для того, щоб можна було розвиватися та рухатися вперед», – говорить директорка конгресу, голова ГО «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» Інна Бурдейна.

Для учасників підготувати майстеркласи з дитячої хореографії, з класичного, народно-сценічного та сучасного танцю. Педагоги конгресу – це справді професіонали з різних міст України.

«Я приїхала з Луцька, я старший викладач Волинського Національного університету, займаюся сучасною хореографією. Ми приїхали з чоловіком, ми робимо хореографічний перформанс на основі композиції імпровізації сучасної хореографії. Те, що ми показуємо цей перформанс на сцені – це ніби краплинка творчості, яка, ми сподіваємося, надихає дітей», – ділиться педагог конгресу Роксана Горбачук.

«Я викладач кафедри хореографії Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Викладаю народний танець, український танець, віртуозну техніку. Також є головою Київського обласного осередку національної хореографічної спілки України. Ми готувалися, наша українська культура неймовірна, і саме про це буде наш майстерклас», – говорить педагог конгресу Віра Синєок.

«Дуже раді були приїхати сюди підтримати конгрес. Я сам житомирянин, закінчив тут школу хореографічного мистецтва «Сонечко». Сьогодні приїхали поділитися своїми напрацюваннями зі столиці», – додає педагог конгресу Костянтин Калієвський.

Конгрес завершиться благодійним концертом на підтримку ЗСУ та реабілітаційного центру дитячої лікарні. Житомирян запрошують о 17:00 в Телецентр насолодитися танцем та підтримати наших військових зробивши благодійний внесок.

«Ми збираємо допомогу 13-му батальному 95-ї бригади, який сьогодні дуже потребує антену для дронів, яка допомагає їм на фронті, без неї ніяк. Також ми дуже вдячні нашим партнерам, спонсорам, які допомогли придбати обладнання для дитячого реабілітаційного відділення дитячої лікарні», – говорить директорка конгресу, голова ГО «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» Інна Бурдейна.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року у Житомирі проходив ІІ хореографічний конгрес до Міжнародного Дня танцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хореографічний конгрес танець балет Бурдейна Горбачук Калієвський  
Матеріали по темі