Суспільство

Десантники бригади з Житомирської області показали обличчя російських «ждунів», які в тилу чекають «руській мір»

24 May 2024, 17:10

Військова контррозвідка СБУ та військові 95-ї бригади затримали чоловіка та жінку, які вигукують «Слава рф», перебуваючи на звільнених територіях.

Відео 24 травня опублікували на сторінці 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України у facebook.

«На звільнених територіях військовослужбовцями 95 бригади ДШВ разом з військовою контррозвідкою СБУ під час здійснення фільтраційних заходів часто зустрічаються «обличчя, які чекають руський мір». Зачистка таких «ждунів» - це питання безпеки тилу. Росіяни намагаються працювати тут із залишками проросійських громадян, які навіть за роки повномасштабної війни не змінили свої погляди. І саме на таких «любителів руського міру» досі робить ставку рф. З них формують сітки інформаторів, навідників, корегувальників, агітаторів. Тому ефективна робота військової контррозвідки СБУ із затримання симпатиків окупантів не дає рф формувати свою агентурну мережу», - йдеться в дописі.

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що у Бердичеві судитимуть уродженця росії, викритого СБУ на антиукраїнській пропаганді. Уродженець петропавлова-камчатського (рф) попри роки життя в Україні дотримувався проросійської ідеологічної позиції. Через свій акаунт в «однокласниках» він просував контент, який популяризує окупаційні угруповання держави-агресора. У поширених дописах, серед іншого, фігурант вихваляв «геройські» якості «кадирівців». Натомість українських військовослужбовців називав виключно «нацистами» і «бойовиками» та радів з «успішного полювання» на них ворогом.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2024 року Служба безпеки України інформувала, що у Житомирі викрили жінку, яка розвідувала військові позиції для коригування ракетних й дронових ударів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада контррозвідка ждун руський мір затримання СБУ колаборант тил  
Матеріали по темі