ДОПОМОГА

Чим Ахметов у школі заражав дівчат? ФОТО

17 September 2008, 18:16

 

 

Перша вчителька найбагатшого регіонала Ріната Ахметова буквально "заложила пацана". Людмила Дмитрук, нині директор школи №63 у селищі Жовтневе на окраїні Донецька, розповіла, як і чим захворів Ахметова у дитячі роки...

"Рінат прийшов до нас у школу таким білявеньким, стрункеньким хлопчиком  зі зворушливим ластовинням на обличчі", - згадує Людмила Никифорівна у розмові з "Бліком".

За словами вчительки, Ахметов прийшов до школи весь такий "дуже чистенький і акуратний". Як пояснила Дмитрук, мама сьогоднішнього олігарха строго стежила за його зовнішнім виглядом у шкільні роки, та й сам він любив порядок.

Перша вчителька Ахметова розповіла, що у школу Рінат прийшов чистеньким

"Тоді всі діти носили шкільну форму, на заняття перевзувалися. Ніхто цих правил не порушував, і Рінат теж", - пояснює вона.

"Вчився він на тверду "четвірку", бували і "п'ятірки". І мав чіпку пам'ять. Варто було один раз прочитати вірш, як він уже міг його продекламувати", - викладає таланти Ріната Леонідовича його перша вчителька.

Цікаво, що сам мільярдер в одному із інтерв‘ю прямо заявив: "Я коли в школу мою приїхав, мої вчителі почали мені казати, як я добре навчався. Я їм одразу сказав, щоб вони не розвивали думку - вчився я погано".

 Хто обманює: Ахметов чи його вчителька?

Та найбільшим захопленням Ахметова, за її словами, все ж таки був спорт. У Палаці культури, що поруч зі школою, він займався у секції боксу.

"...А потім "занедужав" футболом. Та так серйозно, що всіх друзів і навіть деяких дівчат "заразив". У Ріната був старенький велосипед, на ньому він об'їжджав хлопців і збирав на матчі. Дуже переживав, якщо його команда програвала", - ділиться спогадами Дмитрук.

В іншому, за словами жінки, малий Ахметов був схожий зі своїми однолітками.

 Декого з них Ахметов заразив

"Мама у нього працювала продавщицею, дуже багато уваги приділяла навчанню синів, була членом батьківського комітету. Батько Ріната працював на шахті, потім пішов у будівництво, у нього диплом будівельника був. Проста родина, як всі інші", - уточнила вона.

Розповіла вона, що клас Ахметова, клас А, був дуже дружний, і дружбу "діти" восьмирічної школи зберегли й після випуску. Випуск регіонал із друзями відзначали у 1981-му році. А з того часу, за словами Дмитрук, вони не спілкувалися років зо 20.

 Вчителька олігарха розповіла про дружбу з ним

Лише у 2001-му, коли Ахметов зайнявся ремонтом своєї старої шкли, дружба знову відновилася.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі