Події

Як посадовці одного з ВУЗів Житомира відмивали державні гроші

29 September 2008, 09:03

6.09.2008 року слідчим прокуратури Черняхівського району Житомирської області, за матеріалами Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Житомирській області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 209 КК України по факту легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом посадовими особами Дочірнього підприємства науково-дослідного господарства Державного учбового закладу, про це Житомир.info прес-служба ДПА України.
Встановлено, що посадові особи Дочірнього підприємства, зловживаючи службовим становищем, з метою незаконного отримання з Державного бюджету коштів, які виділяються за окремими бюджетними програмами, згідно постанов КМУ для державної підтримки сільськогосподарських виробників, надавали до комісії при управлінні агропромислового розвитку за відомо неправдиві документи, які містили інформацію про відсутність на підприємстві заборгованості до державного та місцевого бюджетів.

На підставі вказаних документів протягом 2007 року з державного бюджету на рахунки зазначеного підприємства було перераховано кошти на загальну суму 685,5 тис. гривень.

В подальшому, за попередньою змовою посадові особи Дочірнього підприємства, вказані кошти легалізували шляхом використання на придбання майна та оплати послуг, що підтверджується відповідними договорами.
Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі