Суспільство

Как внешнее независимое тестирование будет выглядеть в следующем году?

2 October 2008, 09:05
Значні нововведення очікують абітурієнтів українських вишів у 2009-му році. Кількість предметів, запропонованих для проходження незалежного тестування, зменшиться з 11 до 8, а випускники шкіл зможуть вибирати максимум 5 предметів для проходження тестів. Цього року їх були три. У травні – червні  зовнішнє оцінювання знань буде проводитися з таких предметів:
українська мова та література, які є обов’язковими, а також історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія, іноземна мова.
Не буде проводитися тестування зі всесвітньої історії, іноземної літератури, основ правознавства й економіки, про це Житомир.info повідомила «Житомирська хвиля».
Ще одне значне нововведення полягає у встановлення термінів визначення профілюючих дисциплін для вступу до конкретного вищого  навчального  закладу. Екзаменаційні правила затвердять самі виші. На відміну від минулого року, вони самостійно можуть встановити більш високий прохідний бал для окремих спеціальностей, а також обирати профілюючий предмет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі