Спорт

В Житомирской области на одну спортплощадку с искусственным покритием стало больше. ФОТО

2 October 2008, 16:36

Відтепер список сільських населених пунктів, які мають власний сучасний спортмайданчик зі штучним покриттям, поповнило село Потіївка Радомишльського району. Там розташований третій в області спортмайданчик, зведений в рамках проекту «Добробут власними руками». Штучне покриття було придбане за кошти держави, а вже основу під майданчик, огорожу, освітлення, - все робила місцева громада.

 

 

 

 

 

 

«Ми давно мріяли, аби в нашому рідному селі з’явилося сучасне футбольне поле, - розповів один із активних учасників будівництва майданчика, голова парторганізації «Наша Україна» села Потіївка Олександр Харковець. – Тому, беручи участь у проекті  «Добробут власними руками», не вагалися – нам потрібний спортмайданчик. Всі мої друзі, однопартійці, доклали зусиль, аби Потіївка мала таку споруду. Можу назвати десятки прізвищ найактивніших ентузіастів, - продовжує Олександр Харківець, - серед них Сергій Ходаковський, Олег Кучер, Володимир Несуненко, Олександр Харченко і багато-багато інших».

Майже два роки та близько 400 тисяч гривень пішло на зведення майданчику.

Найбільший матеріальний внесок зробив народний депутат України, член політичної партії “Народний Союз Наша Україна” Павло Жебрівський. До речі, саме Павло Жебрівський є ініціатором проекту “Добробут власними руками” в Житомирській області.        Суттєву фінансову допомогу надав і депутат обласної ради, член фракції блоку «Наша Україна» Володимир Кімлик.

Облаштування  майданчика поки що не завершене – найближчими днями тут встановлять освітлення, також планується оснастити поле баскетбольними кільцями та сітками для волейболу і великого тенісу. Але вже зараз майданчик використовують для гри в футбол і проведення уроків фізкультури.

Директор Потіївської загальноосвітньої школи Олена Вовк новим майданчиком задоволена - тепер одночасно можна проводити уроки фізкультури у кількох класах. А їх в школі – 17, навчальний заклад відвідують 312 учнів  - з Потіївки та чотирьох прилеглих сіл.

«А ви знаєте, що в нашій школі дівчата грають у футбол не гірше за хлопців, – звернулася до житомирських журналістів під час відкриття спортмайданчику учениця 9-го класу, Президент Потіївської загальноосвітньої школи Вікторія Пухальська. – У нас працюють секції з цього виду спорту окремо для дівчат та юнаків. Ми і в районі, і в області призові місця брали, - з гордістю зазаначає Вікторія. – Ми тренуємося на майданчику тричі на тиждень. А в неділю тут грає наша сільська аматорська футбольна команда».

Нагадаємо, що спортивний майданчик зі штучним покриттям в Потіївці – це третій подібний спортивний об’єкт, зведений місцевими громадами задля власного добробуту  в ході реалізації однойменного проекту. Такі ж сучасні майданчики відкрилися за останній місяць в Мар’янівці Баранівського та Гришківцях Бердичівського районів.

 

Прес-служба громадського руху «Українська платформа».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі