Суспільство

В Житомирской области 47 детей-сирот обрели новые семьи

3 October 2008, 13:25

 

47 дітей - сиріт усиновлено в цьому році в обласному  центрі. 35 з них знайшли нову родину на Батьківщині, а 12 усиновлено іноземними громадянами, - про це Житомир.info повідомила радіостанція «Житомирська хвиля» з силкою на начальника служби у справах дітей Житомирської міської ради Надію Косяк

«У нас в місті завжди переважало національне усиновлення, - зазначає Надія Косяк. – При чому дітки, які пішли на іноземне усиновлення, це діти, що мають значні вади здоров’я. Вони більше року пробули в банку даних на усиновлення, але українці не виявили бажання взяти їх до своїх родин».

 Цього року юні  житомиряни були усиновлені іспанцями, італійцями та громадянами Сполучених Штатів. Але і закордоном житомирські діти не залишаються поза увагою, - запевняє Надія Косяк.

«Представництво держави, яка направляє дітей на усиновлення, дає своє зобов’язання, що дитина обов’язково буде під контролем там в державі, з дитиною матимуть можливість спілкуватися представники Консульства України, впродовж трьох років усиновителі звітують про те, як дитина живе, тобто доля дитини відслідковується». 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі