Події

Житомирский УБОП раскрутил дело на 150 миллионов: проведено 9 обысков, есть задержанные

6 October 2008, 07:59

2 жовтня працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області за постановами суду на території 2 областей України проведено 9 обшуків, у тому числі в ряді державних установ  та комерційних банків. У ході обшуків вилучено ком’ютери, бухгалтерські і банківські документи, печатки різних комерційних структур, звітні документи, що підтверджують злочинну діяльність.

 Як повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирскій області, документування злочинної діяльності учасників групи проводилось УБОЗ УМВС України в Житомирській області протягом декількох місяців поточного року.

За інформацією першого заступника начальника УМВС – начальника УБОЗ полковника міліції Едуарда Федосова, встановлено, що учасниками злочинної групи в м. Житомирі зареєстровано 6 підприємств з ознаками фіктивності на підставних осіб.

Через розрахункові рахунки зазначених підприємств проведено фінансові операції на загальну суму понад 150 млн.грн. За попередніми даними тільки по одному з підприємств сума збитків держави у вигляді недонарахувань та несплати податків складає 3,9 млн.грн.

Наразі один із учасників злочинної групи затриманий в порядку ст.115 КПК України. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 205 (створення  або  придбання суб'єктів  підприємницької  діяльності (юридичних  осіб)  з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення  видів  діяльності, щодо яких є заборона, та заподіяли велику матеріальну шкоду державі, кредитним установам, іншим юридичним особам або громадянам) КК України. Проводяться слідчі дії спрямовані на встановлення і затримання інших учасників групи, повної суми завданих державі збитків та забезпечення їх відшкодування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі