Суспільство

Япония займется исследованиями качества питьевой воды в Житомире

6 October 2008, 09:25

П’ятиразове перевищення вмісту нітратів у питній воді в селі Сінгури Житомирського району виявили фахівці медико-екологічного центру “Здорове довкілля”. За словам директора центру Ольги Горішної, для дослідження брали воду, якою користуються у дитячому садочку та школі:

«Я вже 20 років займаюся питною водою, працівники інституту хімії води займаються цією проблемою вже більше тридцяти років, але жодного разу ми не зустрічали нітратів на глибині 100 метрів, - про це Житомир.info повідомила радіостанція «Житомирська хвиля»

Або при експлуатації цієї свердловини порушені якісь санітарні норми і є підтік більш поверхневих водних горизонтів, або ж ми маємо феномен, що на такій глибині є нітрати». Наслідками вживання такої води, говорить Ольга Горішна, може бути цілий “букет” хвороб, тому проблему потрібно вирішувати негайно: «Ми будемо зустрічатися з керівниками району і області, з представниками санепідемстанції для того, щоб вирішувати це питання – або приводити в порядок свердловину, або бурити іншу».

Аналіз води був зроблений на обладнанні, переданому медико-екологічному центру Урядом Японії в рамках програми “Кусаноне”, що передбачає безвідплатну допомогу проектам людської безпеки. Ольга Горішна каже, що з отриманням цього обладнання працівники центру впритул займуться дослідженням якості питної води в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі