Суспільство

В Житомирской области построили новую школу. Фоторепортаж

8 October 2008, 09:59
В селі Яроповичі (Житомирская область) 7 жовтня відкрили недавно побудовану школу. З метою створення більш сприятливих умов для здобуття учнями повної загальної середньої освіти у 1991 році розпочато будівництво нового двохповерхового приміщення школи на 162 учнівських місця.

Розпочиналось будівництво за кошти місцевого господарства. Продовження його велось за кошти державної субвенції. Всього на будівництво школи використано 3 млн. 665 тис.грн.

Нове приміщення школи укомплектоване сучасними меблями та обладнанням, комп’ютерним комплексом. Тут діє простора їдальня, актова та спортивна зали.

«Я особисто звертав і звертаю увагу начальників освітянських управлінь і відомств на те, що ми маємо не зволікати з часом, а швидко і, головне, ефективно, завершувати так звані «довгобуди». Це моя особиста позиція.» - Юрій Забела.

Цьогоріч в обласній  програмі розвитку освіти на 2008 – 2011 роки прописані реформи системи інтернат них установ, профтех освіти, розвитку довкілля.

У 1886 році в селі Яроповичі з ініціативи місцевого пана на прізвище Єнь за рахунок доходів від цукроварні була відкрита 4-х класна церковно-парафіяльна школа. Після революції в 1917 році школа була реорганізована у світську початкову. У 1924 році школу розширили за рахунок панського маєтку і вона набула статусу семирічної школи, а в середині 30-х років – стала середньою, про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Серед випускників цієї школи –  Герой Соціалістичної праці Любченко Л.А., народний депутат України Грач Л.І., голова ВАТ “Житомиробленерго” Левицький А.В.

З 1983 року школу очолює директор Бриль Микола Ананійович.  Навчально-виховний процес забезпечують 18 вчителів. Всі вчителі мають вищу освіту.

У школі нині навчається 137 учнів.

 

 

 

 

 

фото Катерини Тарановської

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі